Categorie
Corporate Communicatie | Publiciteit

Communicatie in tijden van crisis: hoe ga je ermee om?

De coronacrisis vraagt ook om een gedegen communicatie-aanpak. Leonne geeft vier tips om je communicatie ook in tijden van crisis in goede banen te leiden.

Ieder bedrijf krijgt weleens te maken met een crisis, wordt er wel gezegd. Dit is nu natuurlijk helemaal het geval. In Nederland is het alle hens aan dek door het nieuwe Coronavirus.

Communicatieteams van instellingen, overheden, scholen en bedrijven draaien overuren. Iedereen moet worden geïnformeerd: personeel, leveranciers, de burger, leerlingen, ouders, noem maar op.

Daarbovenop komt dan ook nog dat je gebeld kan worden door journalisten. Media willen immers steeds nieuwe invalshoeken voor hun verhalen. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Wat zeg je en wat niet? Wie moet je informeren en op welke manier? Vier tips om de communicatie te stroomlijnen in tijden van crisis.

Helder verhaal: wees duidelijk en concreet

Zorg ervoor dat je een duidelijke en heldere boodschap hebt die iedereen begrijpt. Wees zo duidelijk en concreet mogelijk en toon begrip als dat nodig is. Vertel ook waar en bij wie medewerkers, leveranciers, klanten, en andere stakeholders terecht kunnen met vragen en suggesties.

Breng in kaart welke vragen er leven. Bijvoorbeeld: Wat doe je als bedrijf om het virus te beperken en de veiligheid van je personeel voorop te stellen? Wat doe je als er iemand bij je werkt die het virus heeft?

Vuistregels

Reageren is in eerste instantie belangrijker dan antwoorden. Je kan ook laten weten dat je later terugkomt op een vraag.
Laat ook emoties zien en heb begrip voor de situatie en de mensen.
Pas de toon van je teksten aan op de ontvanger en maak het persoonlijk.

Lees verder op Sprout.nl