Categorie
Blog

Deze bedrijven nemen duurzame stappen op de werkvloer (en daarbuiten)

Een fijne werkomgeving is van niet te onderschatten waarde voor velen: je brengt er tenslotte het grootste deel van de week door. Daarbij vinden steeds meer werknemers het van belang dat het bedrijf waar ze werken rekening houdt met het milieu. Als bedrijf kun je duurzame stappen maken op de werkvloer én voor je werknemers zelf.

Welke stappen kunnen organisaties zetten om de werkomgeving en bedrijfscultuur voor hun werknemers te verbeteren? En hoe zetten bedrijven zich in om de wereld een stukje te verbeteren?

Van duurzame bedrijfskleding tot een bootcamp met je collega’s, en van gerecycled plastic tot FairTrade koffie in de kantine: van deze bedrijven kunnen we leren!

Biologische tampons in een Impact Hub

Yoni Care is een biologisch kantoenen fem care merk opgericht door Mariah Mansvelt Beck die het gebruik van plastic en chemicaliën in menstruatieproducten aan de kaak wilde stellen. En als een merk zich zo bewust bezighoudt met duurzame alternatieven voor de grote merken, dan is het een logische stap om als bedrijf ook intern, duurzame stappen te maken.

Zo zit het kantoor in het Impact Hub in Amsterdam, een organisatie die kleine duurzame entrepreneurs steunt. Dit uit zich op de werkvloer in FairTrade koffie, een biologische vrijdagmiddagborrel, veel veganistische opties in de gezamenlijke kantine én duurzame schoonmaakmiddelen.

Ook heeft Yoni een participatiesysteem: medewerkers die voor onbepaalde tijd bij het bedrijf werken ontvangen een aandeel in Yoni. ‘Dat vind ik een hele fijne manier om samen te bouwen aan de toekomst,’ aldus Mariah. Andere inspirerende bedrijven die kantoor houden bij Impact Hub zijn onder andere Instock, Dutch Weed Burger en Plastic Whale.

Lees de blog verder op Workjuice.nl.