Weer naar kantoor? Leonne geeft communicatietips op nu.nl

Voorzichtig gaan sommige kantoren weer open. Dat betekent een nieuwe manier van werken en veel praktische aanpassingen: protocollen, looproutes en wensen van werknemers. Waar begin je? Hoe ontwikkel je een goed intern communicatieplan? Hoe zorg je dat straks iedereen weet wat er nodig is en van hem of haar wordt verwacht? Leonne van de Ven geeft communicatietips op nu.nl.

Werknemers actief betrekken en vragen naar hun input, is een goed startpunt. “Inventariseer wat er nodig is om je kantoor coronaproof te maken: desinfectie, routing, eisen aan de werkplekken… en raadpleeg voor de invulling van deze kaders zeker ook de medewerkers. Wat zijn hun ideeën? Hoe zien zij het ‘nieuwe’ werken voor zich?”

Manage de verwachtingen wel: “Wees duidelijk wat de kaders zijn en waar hun invloedssfeer begint en eindigt. Leg uit welke afwegingen je moet maken en waarom.” En bied perspectief. “Geef aan welke regels gelden voor welke periode”, voegt sociaal psycholoog Carla van Lier eraan toe. “Wees zo transparant mogelijk over de maatregelen en wanneer versoepeling eventueel plaatsvindt.”

“Wees duidelijk wat de kaders zijn en waar hun invloedsfeer eindigt”. Lees meer op nu.nl