Categorie
Blog

Pr-kansen voor culturele organisaties en makers

Media zoals kranten en tv-programma’s maken juist nu meer ruimte vrij voor kunst en cultuur. In tijden van quarantaine en onzekerheid blijken mensen daar extra behoefte aan te hebben. Voor jouw culturele organisatie of onderneming liggen hier offline én online pr-kansen om ook nu de waarde te tonen. Waar moet je op letten? Hoe pak je dat aan? Zoé Déjean geeft tips aan de hand van publicaties.

1. Pr-kansen spotten

Op hun site en nieuwsbrief publiceren media regelmatig over cultureel nieuws. Ook nu is dat niet anders. We zien dat media extra aandacht besteden aan creativiteit in tijden van het coronavirus en dat ze extra formats ontwikkelen nu deuren zijn gesloten. Zo maakt de Volkskrantzes exposities zichtbaar in Noodmuseum Nederland en geeft de krant dagelijks een culturele tip. De Theaterkrant zet livestreams op een rij, See All This verzamelt wekelijks wat er online gebeurt, De Groene Amsterdammer tipt over de beste kunst voor thuis, VPROdraagt iedere avond verhalen voor en radiostation KINK komt met een kanaal voor enkel Hollandse hits. Allemaal kansen om als instelling of maker op in te spelen met artistiek werk.

Tips om mediakansen te spotten

  • Meld je aan voor nieuwsbrieven van de voor jou belangrijkste media. Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van culturele mediakansen.
  • Sla interessante artikelen op en bouw zo aan je perslijst met relevante journalisten.

2. Online werk tonen

Lees verder op cultuur-ondernemen.nl.