Categorie
Social media marketing

Google+: wat moeten we ermee?

‘Vrouw neemt paard mee McDonald’s in’, zo bericht de Volkskrant van 22 juli. Het NRC schrijft over de brand in een shoarmazaak in Middelharnis. Het is komkommertijd en niet alleen voor de media. ??Bij veel bedrijven is het wat stiller in de zomermaanden. Deze rustige periode vormt dan ook de ideale gelegenheid om klussen op te pakken die je de rest van het jaar hebt uitgesteld: je bureaula opruimen, maar je ook weer verdiepen in de social media-strategie.

Welke platformen zijn erbij gekomen en welke zijn relevant voor bedrijven? Google Plus staat wat ons betreft hoog op dit lijstje. Uiteraard bestaat het netwerk al een tijd, maar grote kans dat je nog niet helemaal op de hoogte bent van de mogelijkheden en voordelen ervan. Daarom hieronder de drie belangrijkste redenen waarom jouw bedrijf zou moeten werken met Google Plus.

1. Hoger eindigen in Google
Door het hebben en onderhouden van een Google Plus-account scoor je met je website hoger in Google. Hoe meer mensen jouw pagina een +1 geven, hoe sterker je positie. Deze +1-button is hetzelfde als de like-button bij Facebook. Op jouw eigen website kun je de Google Plus-button toevoegen aan je homepage zodat websitebezoekers makkelijk kunnen doorklikken.

 

 

2. Gerichter informatie delen
Een groot voordeel van het gebruik van Google Plus is dat je heel gericht informatie kunt delen met kringen. Zo kun je je contacten rangschikken op kenmerken of interesses. Denk bijvoorbeeld aan een kring voor klanten, voor medewerkers van je bedrijf, journalisten of uitsluitend vrienden. Informatie die met de ene groep wordt gedeeld, daarover krijgen andere groepen geen bericht.

 

 

 

3. Vergaderen in Hangouts
De Hangouts binnen Google Plus dienen als een (video)chatfunctie. Vrienden/kringen ontvangen bericht wanneer iemand beschikbaar is om te chatten. Deze functie is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen met partners of klanten die niet live kunnen afspreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Standaard tools
Uiteraard beschikt Google Plus ook over de tools die je van een social netwerk zou verwachten. Je kunt bijvoorbeeld met mensen verbinding leggen (door hen toe te voegen aan de kringen), bedrijven volgen, links delen, foto’s uploaden en evenementen plannen, maken en delen.

Aan de slag
Google Plus is naast Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en Youtube weer een extra platform dat je moet onderhouden. Maar het levert qua vindbaarheid van je bedrijf op internet meer op dan de andere social media. So… just do it!

In de volgende blogpost onderzoeken we of het de moeite waard is om met Instagram aan de slag te gaan. Hou ons dus in de gaten:-)