Lift eens mee op social media
Categorie
Social media marketing

Lift eens mee op social media

Steeds vaker horen we van organisaties dat ze ‘ook wat met Twitter, Facebook en YouTube’ willen. Voor elk nieuw event, product of elke campagne een account aanmaken op alle sociale media, is dat wel nodig?

Het antwoord laat zich natuurlijk al raden: nee, niet altijd. Als je met social media aan de slag gaat en het effectief wilt inzetten als communicatiemiddel, dan kost dat serieus tijd en geld. Immers, relevante volgers aantrekken vraagt om een doordachte strategie. Vervolgens moet je regelmatig content blijven plaatsen om deze groep te behouden.

Let others tell it
Het kan ook anders: maak slim gebruik van bestaande social mediakanalen van de media. Denk aan de Facebook-pagina van LINDA, het twitteraccount van Esquire of het YouTube-kanaal van de Libelle. Net zoals de printedities van deze titels hebben de online varianten content nodig. Dat biedt kansen om via deze social media je verhaal over de bühne te brengen, oftewel piggybacking. ?Meeliften op bestaande kanalen brengt je direct in contact met een al aanwezige groep mensen. Je kunt jouw boodschap dus gericht delen zonder al te veel kopzorgen over het krijgen van de juiste groep volgers. Bovendien vertelt een onafhankelijke partij jouw verhaal. De lezer zal het nieuws sneller serieus nemen en eerder iets met de informatie doen.

Meer lezen? Lees het artikel op de site van Sprout.