Categorie
Content creatie | Influencer marketing | Publiciteit

Zo blijf je ook in 2020 origineel op Instagram

Kun je nog wel origineel zijn en opvallen op Instagram, nu zo’n beetje iedereen het platform gebruikt? Wij leggen uit waar je als bedrijf op moet letten wanneer je een influencer inzet.

In 2020 bestaat Instagram tien jaar en alles wijst erop dat het social medium platform here to stay is. Met meer dan een miljard maandelijkse gebruikers, waarvan 71 procent jonger is dan 35 jaar, is Instagram uitgegroeid tot dé tool om millenials te bereiken. Vooral ook dankzij de inzet van influencers.

Maar waar een trend piekt ligt ook een gevaar op de loer: alles lijkt al een keer gedaan en het risico is te veel eenheidsworst. De grote vraag: hoe val je nog op in 2020? 

1. Het echte leven

Een mooie foto met een korte beschrijving en de populaire hashtags. Het was jarenlang de gouden formule om succesvol te zijn. Steeds meer influencers ontdekken dat rauwe foto’s die ter plekke met smartphones worden gemaakt en het echte beeld laten zien, steeds populairder worden.

Rianne Meijer weet dit goed te benutten (en werd zelfs door de internationale media opgemerkt). Zij plaatst regelmatig een tweeluik met een perfecte en een realistische foto om volgers bewust te maken van de maakbaarheid van de Instagram-look. Vivian Hoorn heeft zelfs speciaal een Instagram-account voor haar ongepolijste foto’s opgezet. Kijk en vergelijk ?null

2. Lange captions

Influencers proberen steeds vaker de ‘echte persoon’ te laten zien. Iemand die toffe dingen onderneemt, maar ook gewoon thuis op de bank zit en wel eens een slechte dag heeft. Dat delen van de realiteit zien we niet alleen terug in beeld ook de captions (teksten bij beeld) worden steeds vaker benut om een verhaal te delen. De posts van Nina Pierson en Rachel van Sas (de huismuts) lijken daardoor eerder mini-blogs waarin de volger wordt meegenomen in de ervaringen en belevenissen dan simpelweg posten van een mooie foto.

Lees verder op Sprout.nl.