De nieuwe Nederlandse brouwerij De Goede & De Stoute viel deze zomer met hun eerste bier ‘Vuurzee’ in de prijzen op de World Beer Awards en de International Beer Challenge. Beide biercompetities behoren tot de grootste professionele biercompetities ter wereld. Aan De Wolven de taak om deze mooie prestaties onder de aandacht te brengen bij de juiste media.

Aanpak: met het juiste haakje de media bereiken

Naast het winnen van twee prestigieuze prijzen met hun eerste (!) biertje hadden De Goede & De Stoute een crowdfundingcampagne lopen. Via deze campagne was het mogelijk was aandelen in de brouwerij te bemachtigen, en dus mede-eigenaar te worden. De Wolven stelde een persbericht op waarin beide boodschappen op de juiste manier naar voren werden gebracht, waarna het breed werd uitgestuurd naar geschikte vakmedia en bierbloggers.

Resultaat: publicaties in vakmedia en een geslaagde crowdfundingscampagne

Het nieuwe biertje viel in de smaak! De brouwerij kon rekenen op publiciteit in diverse vakmedia, zoals Entree Magazine (hét platform voor de horeca), HorecaVizier, Horecatrends, horecavakblad Gastronomie en Biernet. Dubbel feest: de brouwerij heeft met hun crowdfundingscampagne €90.500 opgehaald en daarmee hun streefdoel ruimschoots behaald. Een geslaagde campagne dus!

Steff van Dorp, pr-adviseur:

“Een lekker biertje, daar houden de Wolfjes zeker van! Wat het bier ‘Vuurzee’ onderscheidt van andere bieren is dat het speciaal is ontwikkeld voor de gastronomische wereld en daarmee de concurrentie aangaat met wijnen. Een leuk project dus, met mooie resultaten. Daar proosten we op!”

Categorie
De Goede & De Stoute
Tags
free publicity

Free publicity voor brouwerij De Goede & De Stoute