Van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021 is het weer zover: de Week van de Circulaire Economie. Voor de zesde keer op rij organiseert het Versnellingshuis Nederland Circulair! deze campagneweek, om professionals mee te nemen naar een circulaire toekomst. Missie: Nederland circulair in 2050. Hoe zorg je ervoor dat je in één week tijd zoveel mogelijk ondernemers inspireert en meeneemt in de transitie? Dat goede voorbeelden een podium krijgen en starters concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met circulair ondernemerschap? En dat de cirkel ieder jaar weer groter wordt?

Aanpak: niet lullen maar poetsen
Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2020 werden door 180 organisaties maar liefst 225 evenementen georganiseerd. Met lezingen, workshops, rondleidingen, netwerkevenementen en adviesgesprekken door heel het land toonde ondernemend Nederland aan hoe de circulair economie in de praktijk werkt. De meest innovatieve projecten en organisaties werden geëerd met een heuse Circular Award. Verspreid over het land kwamen starters én pioniers bijeen in regionale hubs om van elkaar te leren. In pers en op sociale media deelden ondernemers hun ervaringsverhalen en concrete tips om anderen te inspireren ook volgende stappen te zetten.

Resultaat
Met het luiden van de gong opende Schijvens Corporate Fashion – Circular Awards winnaar – de handelsdag op Euronext Amsterdam. In de rest van de Week bleven de tweehonderd georganiseerde evenementen niet ongezien. Honderden publicaties verschenen in print en online bij landelijke, regionale en vakmedia. Een kleine greep: De Volkskrant, Trouw, BNR Nieuws Radio, Radio 1, nu.nl, RTL Z, Nederlands Dagblad en Duurzaam Bedrijfsleven.

Zoé Déjean, adviseur De Wolven
‘In de transitie naar een volledig circulaire economie in 2050 moeten er nog flinke stappen gezet worden. Dat kan overrompelend zijn, maar iedere stap – groot of klein – draagt bij aan de versnelling. De Week van de Circulaire Economie toont al zes jaar op rij de kracht van verbinding en verhalen. Trots om daar al jaren onderdeel van te mogen zijn.’

Wil jij ook meedoen aan de Week van de Circulaire Economie 2021 door een evenement te organiseren? Dat kan! Meld je event aan.

Categorie
Nederland Circulair!
Tags
campagne | Event | free publicity

Week van de Circulaire Economie 2020