Iedereen aan het woord: social media campagne voor de Week van het Nederlands

Van Limerickwedstrijden tot workshops creatief schrijven en van praatcafés tot babbelfestivals voor niet-Nederlandstaligen: de Week van het Nederlands staat jaarlijks bol van de activiteiten en laat zien hoe leuk onze taal is. Voor jong en oud, moedertaalsprekers en anderstaligen, liefhebbers en professionals. Hier wil je bij zijn! Moet je alleen wel weten dat de Week eraan komt. Laat dat maar aan De Wolven over.

Aanpak: iedereen aan het woord

We creëerden een social media campagne die geheel in het teken stond van de bestaande slogan: iedereen aan het woord. Elke week kwam een ander taalthema aan bod; van grappige kinderuitspraken tot lievelingswoorden en oer-Hollandse gezegdes. Naast prikkelende content ontwikkelden we ook filmpjes in samenwerking met bekende Nederlanders en een Vlaming. Schrijfster Aaf Brandt Corstius, singer-songwriter Gerson Main en journalist Peter Vandermeersch vertelden hun taalanekdote en gaven daarbij het startsein aan de kijker om ook zijn of haar verhaal te delen.

Het resultaat: social media boost

Het organisch bereik op social media is tijdens de campagneperiode van september t/m oktober gemiddeld gestegen met 400%. Door betaalde promoties kregen de social media kanalen van de Week van het Nederlands nog een extra impuls; het gemiddeld aantal reacties op de berichten steeg met 500%. Missie geslaagd!

“Tijdens het project voor de Week van het Nederlands kwamen een aantal van onze (vele) passies samen: taal, social media en het werken met influencers. De strategie ging verder dan alleen het creëren van aansprekende content: we wilden vooral interactie genereren. Door in te zetten op verschillende formats, kwamen de gesprekken op gang en stroomden de reacties binnen. Van grappige stellingen tot taaltechnische missers, aangedragen door herkenbare gezichten in de wereld van het woord. Dit had niet alleen een positief effect op het bereik de Facebookpagina van de Week van het Nederlands, maar zorgde ook voor betrokkenheid onder nieuwe en bestaande volgers.”

Chantal Verhoeven, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.