Lancering: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt

De vraag
In de kelders van brouwerij Hertog Jan was een spannend smaakavontuur gaande. Kroonjuweel Grand Prestige heeft in Arcen negen maanden gerijpt op houten vaten van port, bourbon en cognac. Daarnaast is meesterbrouwer Gerard een bijzondere samenwerking aangegaan met barrel-aging experts van Goose Island in Chicago. De Grand Prestige heeft in Chicago gerijpt op vaten van het wereldberoemde bier Goose Island Bourbon County Stout. In maart zijn alle vaten geleegd en is het bier gebotteld: de finale van een lang en mooi smaakavontuur. Aan De Wolven de eer om het verhaal van Hertog Jan Vatgerijpt aan het publiek te vertellen.

Onze acties

  • Het opzetten van de smaakreis
    We namen key media vanaf het begin van het rijpingsproces mee in de smaakontwikkeling die het bier in de vaten doormaakte. Door hen bij het begin van het avontuur uit te nodigen in de brouwerij en ze tussentijdse samples te sturen, volgden zij de smaakevolutie op de voet.
  • Content
    Het creƫren van bruikbare content en nieuwshaakjes voor media.
  • Evenementen
    We organiseerden evenementen om verschillende experts de smaak te laten beleven. Op die manier werden ze onderdeel van het Vatgerijpt-verhaal. Zo was er een persreis naar Goose Island, meesters op het gebied van barrel-aging en partner in het Vatgerijpt avontuur, en proeverijen voor culinaire- en sterkedrankexperts. De lancering van Hertog Jan Grandprestige Vatgerijpt werd gevierd bij sterrenrestaurant Bolenius met een uitgebreid diner waar 30 journalisten en influencers bij aanwezig waren.

Het resultaat
De lancering van het nieuwe bier kende een free publicity waarde van ruim 982.565,00 Euro. Er was ruimschoots aandacht voor Hertog Jan Grandprestige Vatgerijpt in onder anderen AD Magazine, Telegraaf Vrij, Esquire, JFK, Elle Eten, Playboy, Quote, Panorama, Nieuwe Revu, New Scientist, Hollands Glorie en Foodies.