Leer de media te bereiken
en te benutten

Communicatietraining

Je bent klaar om met je startup, je muziek of je kunst de wereld te veroveren. Tof, maar hoe pak je dit aan? Meerdere keren per jaar geeft De Wolven communicatietraining aan ondernemers, muzikanten, kunstenaars en studenten. Dit doen we in huis of in samenwerking met partners zoals Music Motion, Impact Hub en Cultuur Ondernemen. We maken daarbij onderscheid in pr-workshops, mediatrainingen, social media workshops, creatief denken workshops en workshops persbericht schrijven.

Het doel van de pr-workshop is dat de deelnemers zelf leren hoe ze met hun merk of bedrijf in de media komen. We gaan in vogelvlucht door het medialandschap heen, leren je over het belang van een ijzersterke kernboodschap en hoe nieuwswaarde en kansen in de media te herkennen. Je krijgt praktische adviezen en gaat zelf aan de slag met het identificeren van jouw eigen nieuws, het genereren van free publicity en je leert hoe je journalisten benadert.

Tijdens de mediatraining worden de deelnemers klaargestoomd om de media zo goed mogelijk te woord te staan. Eerst duiken we in het Nederlandse medialandschap en de werkwijze van de media. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag met het trainen van de kernboodschap. Ticks, stopwoordjes of onbewuste bewegingen? We leggen alles vast op camera zodat de deelnemers zich hiervan bewust worden. Tot slot oefenen de deelnemers samen met een echte journalist.

Met de social media workshop leren de deelnemers hoe je het beste kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram in kunt zetten voor het bedrijf, merk of campagne.

Tijdens de workshop persbericht schrijven leer je hoe je een nieuwswaardig stuk het best kan overbrengen. Als het interessant is voor een grote groep mensen en meerdere media, dan is een persbericht een goed uitgangspunt. Nadeel is wel dat de mailbox van journalisten overvol zit met deze bulletins. Je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuws gelezen wordt. Hoe zorg je dat jouw persbericht zó goed is dat de journalist hier wat mee gaat doen? Dit leer je in de workshop: steengoed persbericht schrijven en omgaan met journalisten. Lees ook onze blog over de manier hoe je het best een persbericht kunt schrijven.

Tot slot geven wij ook een workshop creatief denken. Onze geest heeft oneindig veel potentie. Helaas gebruiken wij slechts een fractie hiervan. We zijn hierdoor doorgaans sterk in het rechtlijnig denken en het maken van analyses. Dit betekent in feite dat we goed zijn in het denken via vastgestelde patronen. Vaak is juist een creatieve manier van denken handig om je bedrijf, merk of product onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Dat kan, want creatief denken is een vaardigheid die je kunt leren. Hoe? Bijvoorbeeld door ons cactusmodel of bloemkoolstrategie. Wat dat inhoud leggen we natuurlijk uit tijdens de workshop. 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op:

Ik ga akkoord met het Privacy statement