Duurzaamheidscommunicatie

Steeds meer organisaties zetten duurzame stappen maar communiceren er niet over. De angst om de stempel greenwashingte krijgen is groot. Terwijl een groeiend aantal consumenten (46% van de Nederlanders) aangeeft duurzame en maatschappelijke aspecten belangrijk te vinden bij de aanschaf van producten en diensten. De angst voor greenwashing is vaak niet nodig, mits je belangrijke vuistregels in acht houdt:

  • Zorg dat je verhaal klopt
  • Ben eerlijk en oprecht
  • Verlies je doel nooit uit het oog
  • Denk in oplossingen
  • Zorg dat anderen met je meedoen
  • Voer je gedachtengoed door in alle middelen

 

Hoe zorg je voor consistentie in je ‘duurzame, groene’ imago? En hoe zorg je ervoor dat jij top-of-mind bent bij het publiek?Welke boodschappen moet je precies communiceren? En hoe breng je deze onder de aandacht van media, influencers en andere kanalen?

De Wolven helpt organisaties, merken en mensen bij het vertellen van hun duurzame verhaal. Als geen ander weten we dat iedere stap die een organisatie zet richting duurzaamheid betekenisvol is. Zolang deze stap maar echt en oprecht is en uiteindelijk bijdraagt aan het duurzame doel.

Zo helpen we inmiddels vele organisaties met het uitdragen van hun duurzame boodschap waaronder: ASN Bank, Circl, Waste2Wear, NL Circulair, bol.com en Next Nature Network.

Wil je meer weten over bouwen aan je duurzame merk? Lees dan ook eens onze blogs met tips over de juiste strategie.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op.

Bouwen aan
je duurzame merk