Category
Content creatie | Corporate Communicatie | Pr-check

3 manieren om je duurzame merk te laten groeien door sterke communicatie

Duurzame consumenten raak je met een ijzersterk verhaal. Sprout-expert Leonne van de Ven deelt drie essentiële ingrediënten, inclusief drie voorbeelden uit de praktijk.

De duurzame consument is here to stay en daarmee is de opkomst van duurzame bedrijven niet te stoppen. Je wilt natuurlijk herkenbaar en onderscheidend zijn in de markt met een duurzaam merk waar jouw doelgroepen als bosjes voor vallen. Maar met alle concurrentie rijst al snel de vraag: hoe dan?

Sterke merken hebben in de basis één ding gemeen: het is een goed verhaal, dat mensen recht in het hart raakt. Wanneer jouw boodschap staat als een huis, je investeert in het visuele plaatje en je jouw boodschap actief deelt, dan heb je precies de elementen die je nodig hebt om te bouwen aan een sterk, duurzaam merk.

1. Een goed verhaal is de basis

Je verhaal is de ziel van je merk en de basis voor alle communicatie. Het is de kern van waarom je doet wat je doet, en dan zo geschreven dat het écht binnenkomt bij mensen. Het is de reden waarom jij bestaat en wat je wilt bijdragen aan de wereld.

Dat bouw je zorgvuldig op door:
Juiste woordkeuze: De boodschap moet helder zijn en de tone of voice moet passen bij je merk. Zo maakt het je herkenbaar en creëer je de juiste energie. Dat maakt het tot een belangrijk onderdeel van je naam.
Focus: Mensen onthouden namelijk láng niet alles wat je vertelt; “Kill your darlings” wordt weleens gezegd. En dat is ook zo. Maak keuzes, ben concreet en beslis wat echt de kern is die mensen moeten onthouden.

Case: Gulpener, het verhaal van De Vrije Brouwer

Dezelfde boodschappen komen altijd terug in alle uitingen: het is een familiebedrijf dat speciaalbieren brouwt en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Zowel op de flesjes, in de online media als in alle reclame-uitingen staat deze boodschap altijd centraal. Doordat de brouwer dicht bij zichzelf blijft en de boodschappen kloppen, worden ze als echt ervaren.

Wat het nog sterker maakt, is dat de directeur ‘De Vrije Brouwer’ is. Dat past heel goed bij de authenticiteit die de uitingen van Gulpener kenmerken.

 

Lees verder op Sprout.