Category
Pr-check | Publiciteit

5 tips voor succesvol circulair ondernemen (met voorbeelden)

Veel ondernemers hebben circulaire ambities, maar hoe zet je de eerste concrete stappen? Leonne van de Ven inspireert je met bedrijven die al bezig zijn met circulair ondernemen. 

Vorige week was de Week van de Circulaire Economie met ruim 60 evenementen om anderen bedrijven te inspireren om te starten met circulair ondernemen. Wat zijn de belangrijkste lessen die we kunnen leren van anderen?

1. Just start
Wellicht een enorme open deur, maar wel een relevante. De neiging is om lang te oriënteren, verhalen te lezen, erover te praten en strategieën uit te werken. Natuurlijk is dit alles super belangrijk als het gaat om het zetten van stappen tot circulair ondernemen. Maar verlies het doel niet uit het oog: daadwerkelijk beginnen.
Dus, laat je vooral inspireren door anderen, leer van hun fails en successen, met als doel: ook echt aan de slag te gaan. Immers, strategieën en ideeën zijn succesvol door een goede uitvoering.

Zo denken de oprichters van Everuse er ook over. Een gloednieuwe fabriek in Sneek die circulaire isolatieproducten van papierafval maakt. De eerste circulaire isolatiefabriek van de wereld en die staat dus in Nederland.

Maar belangrijker, de oprichters hebben op een goed moment besloten te starten. Het is nog niet groot, de fabriek biedt werk aan 15 medewerkers. Maar het doel is wel om te groeien.

Lees verder op Sprout.