Category
Influencer marketing

Waarom je meer impact hebt met een micro-influencer

We zien het steeds vaker: een bekende influencer wordt ingezet voor een PR-campagne, enkel vanwege het bereik. Een risico, want dit jaar kwamen herhaaldelijk mega-influencers onder vuur te liggen. Dat heeft gevolgen voor het vertrouwen van het publiek. De micro-influencer, met een kleinere volgersgroep, geniet nog wel dat vertrouwen. Tijd om daar eens in te duiken.

Uit onderzoek van de Reputatiefabriek blijkt dat 86 procent van de internetgebruikers influencers niet vertrouwt. Moeten bedrijven ondanks deze moeheid nog met deze social creators willen samenwerken? Ja! Maar wel met een focus op de minder bekende groep met een kleiner aantal volgers. Want ondanks het grote wantrouwen bij de bekende influencers, zegt meer dan de helft van de mensen (61%) wél vertrouwen te hebben in micro-influencers.

De missers van 2019

De gemene deler van de influencer-fails in het afgelopen jaar: een grote groep volgers en een groot geloofwaardigheidsprobleem. Zo kwam reisblogster Tupi Saravia onder vuur te liggen dankzij het teveel bewerken van haar jaloersmakende kiekjes. Lifestyleblogger Tiffany Mitchell wist de gemoederen bezig te houden omdat haar motorongeluk verdacht veel leek op een in scene gezette fotoshoot voor een flesje mineraalwater.

“86 Procent van de internetgebruikers vertrouwt influencers niet”

De veganistische influencer Rawvana plukte de wrange vruchten van het influencerbestaan omdat ze betrapt werd op het eten van vis. En voor één social beroemdheid kwam het zelfs tot een veroordeling: Anna Sorokin loog jarenlang een luxeleven bij elkaar, dat ze via haar Instagram-account tentoonstelde.

Lees verder op Marketingfacts.nl.