de kracht van samenwerken
Category
Publiciteit

De kracht van samenwerken

de kracht van samenwerken

Heel veel merken en bedrijven doen ‘t; een campagne, reclamestunt of product verbinden aan een grote naam. Heel slim want hierdoor stijgt de verkoop van het product vrijwel gegarandeerd. Kijk maar naar de Marni-collectie van H&M waarvoor het bedrijf samenwerkte met het Italiaanse modehuis Marni. De winkels werden bestormd en binnen de kortste keren was alles uitverkocht.

Idem dito met de collectie van Piet Hein Eek voor Wehkamp.nl. De verkoopcijfers van het woonwarenhuis stegen explosief vanaf het moment van introductie in oktober vorig jaar.

Aantrekkingskracht
Een jurk van Marni of een tafel van Piet Hein Eek is niet voor iedereen weggelegd. En daar ligt meteen de kracht van opvallende en onverwachte samenwerkingen tussen merken uit het hoge en lage segment. Dure producten zijn ineens toegankelijk voor Jan Modaal en dat zorgt voor… hebberigheid! Mensen ervaren het als een exclusieve deal waar zij zeker van mee moeten profiteren.

Free publicity
Voor het merk is er, naast de stijgende verkoop, nog een belangrijk voordeel. Media smullen namelijk van onverwachte samenwerkingen. Het resultaat: veel free publicity. Hoe verrassender een samenwerking, hoe meer pers. Dat versterkt niet alleen de merknaam, vaak worden er ook nieuwe doelgroepen aangeboord.

Voorwaarde voor samenwerking
Ondanks het verrassingseffect is het essentieel dat de samenwerkingspartners goed bij elkaar passen. Piet Hein Eek werd door Wehkamp uitgekozen omdat zijn nuchtere ontwerpen perfect aansluiten bij de oer-Hollandse uitstraling van het bedrijf. Kortom, er moet wel een logische ‘match’ zijn tussen de ontwerper en de gevoelsbeleving van het merk.

Noot: deze blog is gebaseerd op het artikel ‘Samenwerking versterkt merknaam’ uit Home & Living waar Leonne van de Ven (De Wolven) aan meewerkte.