Category
Content creatie | Publiciteit | Social media marketing

Muzikanten, laat je horen!

Speciaal voor muzikanten schrijven wij vanaf nu regelmatig een blog. De blog wordt gepost op de site en Facebookpagina van Music Motion. Deze keer een inleiding in het belang van pr.

Dat pr een belangrijk onderdeel is van de eigen promotie, is voor veel muzikanten wel duidelijk. Maar wat dit concreet betekent in de praktijk is een vraag die nog steeds vaak wordt gesteld.

Love it, share it
Simpel gezegd, werken aan je eigen pr betekent ervoor zorgen dat je publiek van je gaat houden en dat zij hun gevoel delen met anderen. Eerste stap in dit proces: laten zien wie je bent, waar je goed in bent en wat daar zo speciaal aan is. Dit kan via je eigen kanalen, denk aan een nieuwsbrief, Facebook of je website. Maar mooier is natuurlijk wanneer journalisten en influencers zoals bloggers, over je willen vertellen. In de krant bijvoorbeeld, via een blog, of via het Twitter-account van een tijdschrift.

Free-publicity
Aandacht krijgen in de media zonder dat je hiervoor betaalt is een belangrijk onderdeel van pr (voor De Wolven zelfs een van onze belangrijkste taken). In pr-termen noemen we dat: het genereren van ‘free-publicity’. Het ‘free’ is ook direct het grote verschil met ‘adverteren’. Hierbij koop je een ruimte in een medium in om zelf te vertellen hoe goed je bent. Dat geeft je natuurlijk wel controle over de inhoud en moment van plaatsing. Maar free-publicity heeft als voordeel dat het verhaal van een meer geloofwaardige bron komt (namelijk een onafhankelijk persoon).
 
Werk verzetten
Als je wilt dat mensen over jou gaan praten, betekent dat ook veel werk verzetten. Energie stoppen in het begrijpen wat een redactie actueel en zinvol vindt. Goede contacten opbouwen bij relevante media. Maar ook persberichten schrijven, nieuwsmomenten creëren en kansen spotten in de verschillende media die Nederland rijk is. Teveel onderwerpen om in één keer toe te lichten.

De komende maanden verzorgt De Wolven een aantal blogs in samenwerking met Music Motion waarin deze en andere pr-gerelateerde activiteiten aan bod komen.