Category
Pers

Azenda.com is het eerste boekingsplatform voor health, body & mind-behandelingen in Nederland

Amsterdam – Deze week is Azenda.com geïntroduceerd: het eerste Nederlandse boekingsplatform voor health, body & mind. De site biedt consumenten de mogelijkheid om binnen een minuut een behandeling te boeken bij therapeuten en behandelaars die zich richten op lichamelijke of mentale gezondheid en vitaliteit. “Voor het eerst kun je online de best passende zorgprofessional vinden en direct een afspraak maken. Via Azenda.com kun je zoeken op zowel klacht, type behandeling als op kwaliteit van de behandeling,” aldus oprichter en directeur, Maartje Niehof.

Azenda.com biedt boekingsopties bij een keur aan behandelaars, waaronder coaches, psychologen, fysiotherapeuten, masseurs, acupuncturisten, voedingsdeskundigen en personal trainers. Bovendien maakt het online platform het mogelijk om 24/7 een afspraak te maken bij deze zorgprofessionals. Niehof: “Meer dan de helft van de behandelaars blijkt momenteel onbereikbaar tijdens openingstijden, iets wat voor zowel de behandelaar als de consument een doorn in het oog is. Wij bieden hier een oplossing voor en maken het tevens mogelijk om buiten reguliere uren een consult in te plannen. ‘s Avonds om 22.00 uur een fysiotherapeut kunnen boeken hoort immers bij het huidige tijdperk.” Azenda biedt de services aan de consument kosteloos aan.

Reviews
In Nederland wordt via Google ruim 4 miljoen keer per maand gezocht op gezondheids- en klachtgerelateerde termen. Wanneer je een klacht hebt, is het lastig om uit de wildgroei aan websites van zorgprofessionals en informatieplatformen de juiste behandelaar te kiezen. “Beoordelingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij keuzes van consumenten en gelden als de nieuwe mond-tot-mond reclame. Azenda biedt een kwaliteitsscan op basis van deze reviews. Na afloop van de behandeling sturen wij de cliënt een mail om de betreffende specialist te beoordelen. Je moet dus wel degelijk een consult hebben gehad, waardoor het kwalitatief sterke, en vooral betrouwbare beoordelingen zijn,” aldus Niehof.

Snel van klacht af
Doordat je via Azenda.com kunt zoeken op een specifieke gezondheidsklacht – bijvoorbeeld rugklachten, overgewicht of slaapproblemen – kom je terecht bij een behandelaar die gespecialiseerd is in de behandeling van jouw klacht. En je kan zomaar worden gewezen op een behandeling waar je niet eerder aan hebt gedacht.

Ruim en breed aanbod
Bij de start zijn inmiddels 400 praktijken met zo’n 2.000 behandelingen bij Azenda.com aangesloten. Gezien de interesse die vanuit de zorg reeds is getoond, verwacht Azenda dat voor het einde van het jaar 1.000 praktijken te boeken zijn via het platform.

Ontstaan uit gemis
Niehof (35 jaar, moeder van 4), beleefde twee jaar geleden het gemis van een platform vanuit de behandelaarskant, toen zij als coach een praktijk wilde starten. Niehof’s persoonlijke missie om mensen zich goed te laten voelen reikt nu veel verder dan enkel een eigen coachpraktijk. “Via Azenda kunnen we veel mensen in contact brengen met reguliere en alternatieve zorgaanbieders en er zo voor zorgen dat zij lekkerder in hun vel komen te zitten.” Naast de lancering in Nederland heeft Niehof inmiddels de plannen klaar om het buitenland te veroveren met het boekingsplatform.

Einde bericht

Een link naar Azenda’s (explainer) video: https://vimeo.com/144123283