Solo Expositie Bortusk Leer
Category
Pers

Cheer Up You Bastards: Eerste solo expositie Britse kunstenaar Bortusk Leer in Nederland

Galerie Vault17 haalt Bortusk Leer naar Amsterdam
Schermafbeelding 2015-08-12 om 12.14.51

Amsterdam  De Britse kunstenaar Bortusk Leer is vooral bekend om zijn kleurrijke monsters op krantenpapier. Met deze monsters vrolijkt hij de straten op van grote wereldsteden zoals Londen, Amsterdam, en New York. Voor het eerst is zijn internationaal bekende werk niet alleen te bewonderen op straat, maar ook te zien bij de Amsterdamse galerie Vault17. Op deze plek presenteert Bortusk Leer, die door critici de grondlegger van art comedy wordt genoemd, zijn eerste overzichtstentoonstelling in Nederland. De tentoonstelling is te zien van 10 tot 31 juli.

Het werk van Bortusk Leer is een reactie op de ernst en serieusheid van de hedendaagse kunstwereld. Leer: “Hier wil ik met mijn werk afstand van nemen. Kunst moet je ervaren, het is een gevoel en dat gevoel mag ook best iets vrolijks zijn. Kunst is niet serieus, dood zijn daarentegen wel. Het leven is prachtig en zou gevierd moet worden”. Het is deze levensfilosofie die de kunstenaar nastreeft en voortdraagt in zijn kunst. De titel van zijn grootste expositie tot noch toe, ‘Cheer Up You Bastards’, sluit hier dan ook perfect bij aan.

Samenwerking met BBC
De artiest maakte enkele jaren geleden een kinderserie van zijn monsters voor de BBC. Deze monsters werden gebruikt in korte kinderanimaties en waren een grote hit. Vervolgens plakte Bortusk Leer de monsters op in de straten van o.a. London, Buenos Aires, New York, Barcelona, Milaan, Amsterdam en Parijs, waar hij ook exposities gaf. Liefhebbers van zijn werk gaan met regelmaat op ‘monster jacht’ om een van de werken die de kunstenaar op straat heeft achtergelaten te kunnen bemachtigen.

De Cheer Up You Bastards show laat voornamelijk nieuw en nooit eerder vertoond werk zien van Bortusk Leer. Zowel schilderijen als sculpturen worden getoond in de Vault17 Art Gallery, in het spiegelkwartier achter het Rijksmuseum. De tentoonstelling is te zien van 10 tot 31 juli.

Vault17 Art Gallery
Weteringschans 69
1017RX Amsterdam

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag 11.00 – 18.00
Zondag 12.00 – 18.00
Maandag en dinsdag op afspraak

EINDE BERICHT