Regenboog Groep Summer Garden Event
Category
Pers

De Regenboog Groep houdt eerste Summer Garden Event

Schermafbeelding 2015-08-12 om 11.41.25

Amsterdam – Dinsdag organiseerde De Regenboog Groep – de stichting die Amsterdammers in (sociale) armoede ondersteunt – een Summer Garden Event in de Buurtboerderij in Amsterdam Westerpark. Het doel van dit intieme feestje: nieuwe vrijwilligers werven, op een originele manier. Zo vond er onder meer een speeddate plaats tussen potentiële vrijwilligers en cliënten die wachten op een maatje.

‘Wat maakt jou gelukkig?’ Het was zomaar een vraag tijdens een gesprek in de tuin van de hoofdstedelijke Buurtboerderij. Daar sloegen rond de twintig vrijwilligers in spe aan het speeddaten met cliënten van De Regenboog Groep die wachten op een maatje. Organisator Nina ter Beek van De Regenboog Groep: “De speeddate, maar sowieso dit hele event, vinden wij een ideale manier om mensen met interesse in vrijwilligerswerk onze doelgroep te laten ontmoeten. Want hoe kun je beter iemand leren kennen dan in gesprek te gaan en wellicht ook iets van jezelf bloot te geven?!”

Relaxt en informeel
Het ludieke initiatief maakte onderdeel uit van een middag waarbij aanwezigen op relaxte en informele wijze kennis konden maken met de projecten van De Regenboog Groep en hun talenten voor vrijwilligerswerk konden testen. Dat laatste gebeurde tijdens een gratis communicatietraining van Herman Pasveer, trainer van de Vrijwilligersacademie. De groep ontdekte samen met een ervaringsdeskundige de betekenis van actief luisteren als vrijwilliger. Belangrijkste les: je vat samen en vraagt door en je parkeert oordelen, meningen en adviezen.

Elke dag een nieuwe vrijwilliger aan de slag
Afgelopen mei trapte De Regenboog Groep de campagne ‘Elke dag een nieuwe vrijwilliger aan de slag’ af. Dit vormde het startschot voor een wervingsactie voor 365 extra vrijwilligers. Deze nieuwe vrijwilligers heeft De Regenboog Groep nodig om het groeiende aantal hulpbehoevenden dat bij hen aanklopt te kunnen ondersteunen. Via LinkedIn zochten speciale ‘Regenboog Recruiters’ de afgelopen weken naar mensen die een perfect profiel hadden om vrijwilliger te worden bij De Regenboog Groep, maar dit nog niet waren. Zoals werkzoekenden met een zorgachtergrond, of ZZP’ers met een pedagogisch werkverleden die ruim in hun tijd zitten. Zij ontvingen een uitnodiging voor het Summer Garden Event om zelf te ontdekken hoe vrijwilligerswerk je horizon en CV kan verbreden.