hallo mensen vluchtelingen project
Category
Pers

Hallo mensen: statement shirt voor vluchtelingen

Amsterdam – Wil jij openlijk je medeleven betuigen aan de stromen vluchtelingen die naar Europa komen en tegelijkertijd geld doneren om hen te helpen? Dat kan nu, door het kopen van het statement-shirt ‘Hallo mensen’. Hiermee doneer je geld aan VluchtelingenWerk, toon je je solidair met de vluchtelingen én geef je de politiek een zet(je) om actie te ondernemen. 

Wind jij je ook zo op over de vluchtelingenproblematiek? Breekt je hart bij het zien van de aangrijpende beelden, zoals de foto van het verdronken kindje op het strand? Mannen, vrouwen en kinderen komen naar Europa omdat zij armoede, doodsangst of hongersnood ontvluchten. En of het ‘gerechtvaardigde’ asielzoekers zijn of gelukszoekers; daar buigen de instanties zich wel over. De Amsterdamse bedrijven De Wolven en TMRW vonden het tijd om wat te doen. Al deze mensen hebben recht op een veilige plek waar ze als mens – niet als nummer – behandeld worden.

Keihard geld nodig
Nederland komt massaal in actie voor vluchtelingen door spullen te doneren. Naast warme kleding, slaapzakken, etc. is er ook geld nodig. Met het kopen van het statement shirt, draag je je steentje bij en deel je wat jij vindt van de huidige situatie. De tekst bij het artwork op het shirt luidt ‘Hallo mensen’, een kreet die symbool staat voor het willen wakker schudden van de politiek. Ook staan deze woorden symbool voor een groet en een positief geluid.

Het shirt kost € 29,95. Voor informatie over de start van de verkoop, check https://www.facebook.com/hallomensen.org.

De opbrengsten van de verkoop van de shirts gaan volledig naar VluchtelingenWerk Nederland. De eerste vijftig shirts worden gesponsord door denimmerk Kings of Indigo en textieldrukkerij Screenstudio. Iedereen die het initiatief ondersteunt, kan dat ook laten zien via #hallomensen op social media.

 Wat doet VluchtelingenWerk met het geld?
VluchtelingenWerk:
… geeft vluchtelingen in Nederland persoonlijke steun en aandacht
… helpt vluchtelingen herenigen met hun achtergebleven gezinsleden
… begeleidt vluchtelingen bij asielprocedures
… strijdt voor oplossingen voor de vluchtelingencrisis op nationaal en Europees niveau
… steunt vluchtelingen bij het opbouwen van een nieuw bestaan