Newtechkids Code Week
Category
Pers

NewTechKids en TomTom werken samen voor EU Code Week 2015

Leraren in Amsterdam en Delft geven programmeerles aan 2000 scholieren

Amsterdam – Tijdens de EU Code Week (10 t/m 18 okt) geven 75 basisschoolleraren de programmeerles van NewTechKids aan hun leerlingen. NewTechKids is een onderwijsinstituut in Amsterdam dat kinderen van 4 tot 12 jaar leert over technologie en heeft daarnaast het programma ‘Intro in Coderen’ ontwikkeld om leraren voor te bereiden op 2020. Vanaf dat jaar worden programmeren en informatica verplichte vakken op alle Nederlandse basis- en middelbare scholen.

Tijdens EU Code Week laten de leerkrachten de leerlingen spelenderwijs kennis maken met aspecten als coderen, ontwerp, commando’s, algoritmes en automatisering. Zo ontwerpen de kinderen van kartonnen dozen robothoofden om letterlijk een robot te worden. Via spelletjes maken zij kennis met toetsenbordcommando’s en algoritmes. NewTechKids’ medeoprichter Deborah Carter: “Veel leraren denken dat ze technische vaardigheden nodig hebben om programmeerles te kunnen geven. Onze benadering leert ze om the aspecten van programmeren spelenderwijs aan kinderen te introduceren. Dat is een heel goede manier om kinderen te laten begrijpen hoe programmeren werkt.”

Training
De basisschoolleraren hebben in september deelgenomen aan een speciale trainingssessie waar ze kennis hebben gemaakt met het NewTechKids lesprogramma. Tijdens deze sessie werden de leraren getraind om de programmeerles aan te passen aan hun eigen stijl, zodat ze het kunnen integreren in het lesprogramma.

Samenwerking TomTom
NewTechKids werkt samen met navigatiespecialist TomTom om deze training mogelijk te maken. Het gezamenlijk doel is om zo tijdens EU Code Week een groter aantal kinderen te bereiken. Naar schatting worden zo’n 2000 leerlingen bereikt in Amsterdam en Delft met de lessen van dit pilotprogramma.

“We zijn er trots op dat we NewTechKids steunen”, zegt Corinne Vigreux, mede-oprichter van TomTom. “We vinden het erg belangrijk om meer kinderen te interesseren voor programmeren. De methode van NewTechKids is een uitstekende manier om leraren te trainen en de volgende generatie voor te bereiden om een carrière in technologie.”

EU Code Week 2015
EU Code Week is begonnen als een manier om kinderen en volwassenen in de EU kennis te laten maken met programmeren.

Einde bericht