Category
Pers

‘Nieuwe keuzes maken, nieuwe kansen pakken’

Den Haag – Op maandag 30 maart komt KRACHT On Tour naar Groningen. Twee jaar lang bezoekt minister Jet Bussemaker zes regio’s om afspraken te maken over een betere financiële positie van vrouwen. Dat is nodig, want ongeveer de helft van de vrouwen kan financieel niet op eigen benen staan. Inmiddels hebben honderden vrouwen Kracht on Tour bezocht. De bijeenkomst in Groningen staat in het teken van nieuwe keuzes maken en nieuwe kansen pakken. Door middel van prikkelende interviews, actieve workshops, discussies en verhalen worden deelnemers op een enthousiasmerende en leuke manier geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen. En kunnen ze ontdekken wat hun mogelijkheden zijn.

KRACHT on Tour richt zich op vrouwen met een parttimebaan en niet werkende vrouwen. De bijeenkomsten worden georganiseerd om meer aandacht te vragen voor het belang van financiële zelfstandigheid. Het doel is vrouwen te stimuleren en inspireren aan de slag te gaan met hun talenten en stappen te zetten richting financiële zelfstandigheid. Want dat betekent meer keuzevrijheid, zelfstandigheid en een sterkere positie in de maatschappij. Iedereen die meer uit zichzelf wil halen, jong of oud, kan zich aanmelden via de website www.krachtontour.nl.

Groningen 30 maart
De vijfde KRACHT on Tour bijeenkomst vindt plaats in MartiniPlaza Groningen, van 13:15 tot 18.00 uur. De bijeenkomst wordt begeleid door Petra Stienen en Kirsten van den Hul. Op het inspiratieterras staan diverse relevante organisaties zoals Work4Women en Van Hulley, en kan men alvast kennismaken met de andere deelnemers. Bezoekers hebben de mogelijkheid mee te doen aan één van de zes inspirerende workshops. In de workshops kunnen de deelnemers bijvoorbeeld ontdekken welke persoonlijke stijl bij hen past, hun ambities leren formuleren of tips krijgen voor het opstellen van een goed CV. Daarnaast is er een minitheatervoorstelling en draagt Rosa Timmer een column voor. Multitalent Ellen ten Damme geeft een persoonlijk interview, waarin zij tips geeft over hoe je je eigen talent kunt verzilveren.

Afspraken met werkgevers en gemeente
Een belangrijke rol binnen KRACHT on Tour is weggelegd voor bedrijven en instellingen uit de regio. Minister Jet Bussemaker vindt het belangrijk dat ook zij werk maken van een betere positie van vrouwen. In navolging van de tourbijeenkomsten in Limburg, Brabant, Overijssel en Zuid-Holland daagt minister Bussemaker regionale bedrijven en organisaties uit zelf met voorstellen te komen hoe zij de positie van vrouwen op de werkvloer gaan verbeteren. Hierbij zijn onder andere de Hanzehogeschool en Groningen Seaports betrokken. De afgelopen maanden werden in verschillende regio’s vernieuwende Deals met bedrijven en instellingen gesloten, bijvoorbeeld over een betere verdeling van arbeid en zorg.

Achtergrond
Anno 2014 is de helft van de Nederlandse vrouwen niet financieel zelfstandig. Dat maakt deze vrouwen potentieel kwetsbaar mochten zij er alleen voor komen te staan, bijvoorbeeld als gevolg van een scheiding. KRACHT on Tour wil het bewustzijn over talenten en financiële zelfstandigheid vergroten. Als een toenemend aantal vrouwen meer investeert in zichzelf, zijn ze daardoor beter in staat hun eigen inkomen te verdienen en daardoor hun eigen keuzes te maken. Dat is niet alleen voor deze vrouwen van belang, maar ook voor hun familie en de samenleving als geheel.

KRACHT on Tour Groningen
Datum              30 maart 2015
Tijd                  13:15 uur – 18.00 uur
Adres               Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen
Aanmelden      www.krachtontour.nl (toegang is gratis)

www.krachtontour.nl I #KRACHT #KRACHTonTour | www.facebook.com/congreskracht

EINDE BERICHT