Category
Pers

Opzij Top 100: Wie is de Invloedrijkste Vrouw van 2015?

Amsterdam – Ze is de jongste winnaar ooit…de vrouw die Opzij’s Top 100 aanvoert. Op 12 oktober presenteert het opinieblad tijdens een feestelijk programma haar jaarlijkse Top 100 én maakt het bekend wie zich de Invloedrijkste Vrouw van 2015 mag noemen. Gedurende het event in de Amsterdamse Stadsschouwburg, dat gepresenteerd wordt door Sofie van den Enk, kunnen bezoekers zich ook laten inspireren door ‘talks’ van en speeddates met prominente vrouwen.

Top 100
Het is de zevende keer dat Opzij een lijst van 100 prominente vrouwen compileert. Met de lijst wil Opzij het thema topvrouwen blijvend onder de aandacht brengen. De groslijst voor de Top 100 komt tot stand door raadpleging van ruim vijftig deskundigen, waaruit een jury (onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker) de uiteindelijke lijst samenstelt.

Vrouwen veranderen de wereld
Vrouwen drukken in diverse landen en op uiteenlopende manieren hun stempel op de wereld. Voorafgaand aan de uitreiking van de Top 100 vertellen sterke vrouwen als Sigrid Kaag (VN-gezant in Libanon), minister Jeanine Hennis-Plasschaert, José van Dijck (president KNAW) en zangeres Sabrina Starke tijdens speciale ‘talks’ over vrouwen die de wereld veranderen.

Speeddaten
Na de uitreiking kunnen bezoekers speeddaten met tien topvrouwen op de lijst: Eerste-Kamervoorzitter Ankie Broekers Knoll, Cathelijne Broers (museumdirecteur De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam), Eveline Aendekerk (executive director dance4life), Willemijn Verloop (Social Enterprise), tv-presentator Jacobine Geel, juriste Marry de Gaay Fortman, Monique ’t Hek (directeur Plan NL), ondernemer Heleen Dura van Oord, KNAW-president José van Dijck en toezichthouder Margot Scheltema (commissaris bij De Nederlandsche Bank).

Kaarten voor de bekendmaking van de Opzij Top 100 (op 12 oktober om 19.30 uur in de Stadsschouwburg Amsterdam) kosten €19,50 voor abonnees en €24,50 voor niet-abonnees. Tickets zijn verkrijgbaar via Opzij.nl/Top100.

Einde bericht