Category
Pers

ROC Leeuwenborgh kiest voor nieuwe ICT-partners Vancis en Advantive

Amsterdam – ICT-dienstverleners Vancis en Advantive gaan samen de volledige ICT-infrastructuur hosten en het technisch beheer uitvoeren van onderwijsinstelling ROC Leeuwenborgh. Vancis breidt hiermee zijn dienstverlening aan de onderwijssector uit. ROC Leeuwenborgh kiest voor de overstap van een eigen infrastructuur naar Infrastructure as a Service (IaaS) met schaalbaarheid van de infrastructuur als grootste voordeel. Ook kan de onderwijsinstelling nu rekenen op een verbetering van de netwerkinfrastructuur, Lync telefonie en de beschikbaarheid van een geïntegreerde private, managed en public cloud.

Ferno Schneiders, lid College van Bestuur van ROC Leeuwenborgh: “De combinatie van onze nieuwe ICT-partners zorgt ervoor dat ons het systeemonderhoud en de beveiliging uit handen wordt genomen, waardoor onze ICT-afdeling zich beter kan richten op de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.” Dankzij de vernieuwde ICT-infrastructuur beschikt de onderwijsinstelling nu over een toekomstvast en innovatief platform waarop ze de komende vier jaar voort kunnen bouwen.

Cloud first
In het onderwijs is ICT steeds onmisbaarder; studenten en docenten zijn er in toenemende mate afhankelijk van. Daarom is 24/7 toegang tot een goede ICT-omgeving cruciaal. Daarnaast fluctueert het aantal studentenaanmeldingen in het onderwijs per jaar en dat maakt het voor onderwijsinstellingen lastig hierop te anticiperen. Investeren in een eigen infrastructuur kan dan leiden tot een over- of ondercapaciteit en brengt onnodige kosten met zich mee. Hierdoor kiezen steeds meer instellingen voor een ‘cloud first’-strategie.

Het doel van de overstap voor ROC Leeuwenborgh is om kosten te besparen en de voorspelbaarheid van ICT te laten toenemen. Schneiders: “Door onze volledige infrastructuur bij ICT-partners Vancis en Advantive te plaatsen zijn directe investeringen in bijvoorbeeld servers en dataopslag niet meer nodig. Vancis biedt de flexibiliteit om de capaciteit aan te passen aan het aantal studenten. Advantive brengt de kennis en expertise in van Azure, het publieke cloudplatform van Microsoft. Dit platform sluit precies aan op onze wensen. Ook zorgt Advantive voor het technische applicatielandschap.”

ICT in het onderwijs
Vancis heeft door heel Nederland klanten in de onderwijs- en zorgsector. Het datacenter van Vancis dient bijvoorbeeld als colocatie of Vancis levert de volledige ICT-omgeving met Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS)-diensten. “Een klant als ROC Leeuwenborgh past goed bij onze organisatie. Onze roots liggen in het onderwijs en de wetenschap. Wij zijn vertrouwd in deze sectoren en kunnen daarom goed inspelen op de behoeftes van onze klant,” zegt Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis. “De samenwerking met Advantive verloopt bovendien erg soepel. Advantive en Vancis vullen elkaar sterk aan als het gaat om specifieke ICT-kennis en vaardigheden. Advantive als Microsoft Educatie ‘System Integrator of the Year’ ondersteunt in Nederland en België organisaties in het onderwijs, de  zorg, overheid en daarbuiten. Door onze krachten te bundelen wordt een ultiem hybride scenario geboden. In deze tijd is het lastig om op ieder vlak eigen expertise in huis te halen. Dit besef was zowel bij Vancis als bij Advantive aanwezig en dat was mede de reden om een hechte en tot nu toe succesvolle partnership aan te gaan.”

EINDE BERICHT