Category
Pers

Vernieuwd Opzij lanceert manneneditie Ophij

Schermafbeelding 2015-08-06 om 17.31.35

Amsterdam – Opinieblad Opzij krijgt een nieuwe, moderne jas. Om dit te vieren komt het magazine op 26 maart niet alleen met een kersverse Opzij, maar tevens met Ophij: een feministisch maandblad voor mannen. 

Opzij is veranderd in toon en vorm. Het sluit beter aan bij de vrouw van nu. Geëmancipeerde vrouwen vormen immers geen eenvormige club meer. Hoofdredacteur Irene de Bel: “Hun levens verschillen en ze geven elk een andere invulling aan het feminisme: waar de een zich spiegelt aan het sexy feminisme van Beyoncé, put een ander inspiratie uit Neelie Kroes. Omdat feminisme niet langer een zaak is van alleen vrouwen, brengen wij ook de Ophij uit.”

Filemon Wesselink
Op de cover van Ophij prijkt Filemon Wesselink. In een bijbehorend interview komt de presentator uit de kast als ‘newborn feminist’ (“Ik begrijp echt niet dat vrouwen het pikken dat ze voor hetzelfde werk minder betaald krijgen. Dat is toch schandalig?”). Covermodel van Opzij is Sofie van den Enk. De Keuringsdienst van Waarde-presentator is een van Opzij’s nieuwe columnisten. In een interview vertelt ze over moederschap en carrière. Irene de Bel: “Vrouwen zijn niet alleen bezig met hun positie in de wereld. Ze hebben ook een gezin, vrienden en familieleden. Ook daarover gaat het in de nieuwe Opzij.”

Lancering
Het magazine blijft aandacht besteden aan maatschappelijke issues. Daarnaast is er meer ruimte voor werk, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Zo telt het aankomende nummer een onderzoek naar de levensstijl van singles. De eerste exemplaren van Opzij en Ophij worden woensdag overhandigd aan Sofie van den Enk. Hierbij aanwezig is Hedy d’Ancona. Zij richtte het feministische maandblad in 1972 op met Wim Hora Adema. De editie van Ophij is gratis verkrijgbaar bij aankoop van Opzij.

EINDE BERICHT