Category
Persberichten

Lancering Gallerease: online platform dat kunstkoper en galerie verbindt

Vandaag vindt de lancering plaats van het online kunstplatform Gallerease tijdens de PAN. Gallerease brengt liefhebbers en verzamelaars van zowel klassieke als moderne kunst in contact met hoogwaardige galeries en kunsthandelaren uit binnen- en buitenland. Inmiddels staan er ruim tweeduizend werken op de site met een waarde tussen de 400 euro en 3 miljoen euro.

Gallerease werd in februari 2016 opgericht door Frederick Gentis en Cuno van der Feltz, die de liefde voor kunst en cultuur met de paplepel kregen ingegoten. Na een aanloopperiode waarin het doel van vijftig deelnemers werd gesteld en behaald, is het nu tijd voor de officiële lancering.

Zoals de naam aangeeft maakt Gallerease de weg van de kunst- of antiekkoper naar de galerie gemakkelijker middels het schrijven van blogs en artikelen over bijvoorbeeld een zeldzaam paar globes uit de 17e eeuw of persoonlijke interviews zoals met Jacob J. Roosjen en familie. Gallerease werkt vanuit de inhoud en beschikt over in-house curatoren en taxateurs.

Hoogwaardige kunst en antiek toegankelijk maken
Waar andere kunstplatforms zich uitsluitend op hedendaagse of juist op klassieke of moderne kunst richten, combineert Gallerease verschillende kunstperiodes én voegt daar ook antiek en juwelen aan toe. Gentis: “Wij zien een grote vraag naar kunst en antiek belemmerd worden door een gebrek aan kennis bij de potentiële kunstkoper. Kennis die de galeriehouder en kunsthandelaar bezitten, maar niet weten over te brengen doordat ze hun publiek niet goed meer weten te bereiken. Vooral de stap naar de digitale wereld vinden ze lastig terwijl het publiek zich steeds meer online oriënteert. Gallerease brengt vraag en aanbod samen door de consument via het platform en social media te inspireren op zowel visuele als educatieve wijze. Wij laten de kunstobjecten zien én geven er heldere informatie over. Tegelijkertijd geven we de handelaar een gezicht. Op laagdrempelige en persoonlijke wijze begeleiden we de beginnende liefhebber tot en met de doorgewinterde verzamelaar.”

Het persoonlijk contact onderscheidt Gallerease van andere online kunstinitiatieven. Waar dat in de meeste gevallen niet verder reikt dan een online accountmanager is het voor de heren van Gallerease een must om op afroep beschikbaar te zijn: “We stappen graag in de auto om iemand persoonlijk te woord te staan. Vaak is een schilderij of een antieke klok zó bijzonder dat je het gezien moet hebben om erover te kunnen schrijven.”

De praktijk wijst uit dat Gallerease, dat in rap tempo grote aantallen volgers en deelnemers aan zich heeft weten te binden, voorziet in een groeiende behoefte van de kant van de aanbieders om nieuwe kopers te vinden en van kunstkopers om de weg naar kunst en antiek te vinden.

Einde bericht

———————————————–

Over de oprichters
Frederick Gentis (1979, Bloemendaal) combineerde een studie Bedrijfseconomie in Amsterdam met een kunsthistorische specialisatie in Impressionisme, Expressionisme en Post-War Modern American. Als co-oprichter en Managing Partner van Gallerease weet hij zijn zakelijke achtergrond met zijn passie voor- en kennis van de kunst te combineren.

Cuno van der Feltz (1972, Amsterdam) studeerde Geschiedenis in Leiden en werkte vervolgens bij het Venduehuis in Den Haag, het Noble House Antiques in De Bilt en als taxateur in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Rusland. Van der Feltz werd geboren in Kasteel Nijenhuis en groeide evenals mede-eigenaar Gentis op temidden van kunst en cultuur.