Nieuws

Central Park behaalt BREEAM In-Use Excellent certificaat

13 februari 2023

Cushman & Wakefield partner en procesbegeleider bij behalen certificaat

Central Park, het meest duurzame kantoorgebouw van Bouwinvest, heeft het BREEAM In-Use Excellent certificaat behaald met een score van 73,95%. Dit is de één na hoogste score sinds de invoering van de nieuwste V6 beoordelingsrichtlijn. Op alle negen categorieën waaronder energie, transport, water, management, materialen en gezondheid, kreeg het gebouw een positieve beoordeling. Het certificaat is een jaar na de oplevering van het gebouw toegekend. Cushman & Wakefield Project Development Services en Cushman & Wakefield Asset Services hebben in nauwe samenwerking met Bouwinvest de duurzaamheidscertificering uitgevoerd.

Jasmin Koolhaas, Asset Manager Bouwinvest: “De functie van kantoren is voortdurend in verandering. De uitstraling van het pand, het leefklimaat en de faciliteiten zijn belangrijker dan ooit. Vanuit onze verantwoordelijkheid als gebouweigenaar zijn we continu bezig met duurzaamheid en het welzijn van onze gebouwgebruikers. We zijn er dan ook trots op dat we samen met Cushman & Wakefield en alle betrokken partijen zo’n hoge BREEAM score hebben behaald.

Hoogste standaarden

Central Park is direct gelegen aan Utrecht Centraal Station en bestaat uit 28.500 m2 kantoorruimte en 500 m2 horeca en op 45m hoogte een stadspark met uitzicht over de stad. Het gebouw is uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen, een WKO-installatie op 50 meter diepte en heeft een energielabel EPU A++++. Smart technologie met slimme gevels, lichtsensoren en de grote hoeveelheid laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en gebruiksgemak. Het complex voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en heeft bij oplevering een BREEAM Excellent-certificaat voor nieuwbouw gekregen. Nu is hier ook het BREEAM Excellent In-Use certificaat aan toegevoegd.

Marleen Lubberding, Sustainability Consultant Cushman & Wakefield: “De hoge BREEAM In-Use score is een resultaat van een gezamenlijke inspanning. In een nauwe samenwerking met eigenaar Bouwinvest en beheerder afdeling Asset Services van Cushman & Wakefield is het mooie resultaat behaald. Dit proces en de hoge eisen blijven we periodiek beoordelen en verbeteren om ook over drie jaar weer een Excellent score te behalen. Dat is de ambitie.” Ook de huurders van Central Park hebben deze ambitie omarmt en hebben zich door middel van een Greenlease overeenkomst gecommitteerd aan de ambities op dit vlak van de eigenaar Bouwinvest.

Over het BREEAM Excellent-certificaat

BREEAM is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Aan de hand van richtlijnen met eisen worden projecten beoordeeld op integrale duurzaamheid. Met het BREEAM Excellent-certificaat heb je als gebruiker een goed beeld van de hoge mate van duurzaamheid in de volle breedte. Het In-Use certificaat wordt eens per drie jaar beoordeeld.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer