Nieuws

Fifth Avenue in New York gekroond tot duurste winkelstraat ter wereld

24 november 2022

P.C. Hooftstraat Amsterdam hoogst genoteerde Nederlandse winkelstraat op wereldwijde ranglijst

New York’s Fifth Avenue heeft haar positie als ’s werelds duurste winkelstraat heroverd, met een tophuurprijs van €21.076 per m2 per jaar. De koppeling van de Hongkong-dollar aan de Amerikaanse dollar heeft Hongkong geholpen een hoge positie te behouden op de tweede plaats in 2022, waarbij Tsim Sha Tsui met €15.134 per m2 per jaar Causeway Bay verdringt van de eerste plek. Op de derde plaats staat de Via Montenapoleone in Milaan (€14.547 per m2 per jaar), die voor het eerst de duurste winkelstraat van Europa is en daarmee boven New Bond Street in Londen en Avenue des Champs Élysées in Parijs uitstijgt. De P.C. Hooftstraat in Amsterdam is de duurste winkelstraat in Nederland met een tophuurprijs van EUR 2.650 per m2 per jaar en neemt hiermee de positie over van de Amsterdamse Kalverstraat, tot voor de pandemie de duurste winkelstraat in Nederland. De P.C. Hooftstraat is hiermee ook de hoogst genoteerde Nederlandse winkelstraat op de wereldwijde ranglijst.

Luxe retail doorstaat Covid-19 ‘stresstest’ met wereldwijde opleving van huurprijzen
Het toonaangevende rapport ‘Main Streets Across the World’ van Cushman & Wakefield, dat voor het eerst werd gelanceerd in 1988, volgt de topwinkelstraten in 92 steden en rangschikt de duurste op basis van huurwaarde, met behulp van eigen gegevens van Cushman & Wakefield. Dit is het eerste rapport sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie en biedt inzicht in de prestaties vóór en na de pandemie.

Duurste winkelstraten van Nederland
In Nederland is de P.C. Hooftstraat de duurste winkelstraat met een tophuurprijs van €2.650 per m2 per jaar. In het wereldwijde onderzoek van Cushman & Wakefield zijn in totaal tien Nederlandse winkelstraten meegenomen: de P.C. Hooftstraat en Kalverstraat in Amsterdam, Lijnbaan in Rotterdam, Grote Staat in Maastricht, Vredenburg in Utrecht, Demer in Eindhoven, Herestraat in Groningen, Stadshart in Amstelveen, Grote Marktstraat in Den Haag en de Hooge Steenweg in ’s-Hertogenbosch.

De weg naar herstel 
De sector heeft de afgelopen jaren een van de grootst denkbare stresstests doorstaan, maar het beste winkelvastgoed in zijn klasse is robuust gebleken. Hoewel de sector nu voor nieuwe economische uitdagingen staat, is het gesprek verschoven van pessimisme naar de omnichannel-evolutie van retail waarin wordt gestreefd naar een uniforme en gesynchroniseerde merkbeleving over alle kanalen. Veel merken focussen zich op de lange termijn en zoeken naar de beste locaties om zich aan te passen aan de steeds veeleisender wordende behoeften van de consument. Met verdere investeringen in hoogwaardige in-store ervaringen en vooruitgang in omnichannel benaderingen lijkt het vertrouwen in de veerkracht van de sector evident, met name in het luxe segment en in belangrijke wereldsteden.”

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer