Nieuws

Meekijken bij de nachtwerkzaamheden op Centraal Station

01 november 2021

Wist je dat er een ondergrondse fietsenstalling met ruimte voor 7.000 fietsen wordt gemaakt bij Centraal Station? Het aannemersbedrijf Max Bögl is verantwoordelijk voor Project De Entree, waarbij de stadszijde van het Centraal Station en de directe omgeving wordt opgeknapt. De Wolven helpt Max Bögl met de omgevingscommunicatie voor reizigers, bewoners en ondernemers zodat alle betrokkenen op de hoogte blijven van de werkzaamheden. Vorige maand mocht De Wolven letterlijk een kijkje achter de schermen nemen en vragen aan Matthijs Buter en John Verheul wat er ’s nachts allemaal gebeurt op de bouwplaats.

Het onderstaande artikel is geplaatst op de website van de Gemeente Amsterdam. 

Terwijl Amsterdam lekker ligt te slapen, werken de bouwers bij het Stationsplein hard door. Nachtwerk is vervelend voor omwonenden. Project De Entree probeert dit zo min mogelijk te doen, maar toch is het een paar nachten per maand nodig. Wat gebeurt er dan allemaal op de bouwplaats? En hoe is het om zo vroeg te beginnen?

Vroeg slapen, vroeg opstaan
In totaal zijn er per nacht zo’n 20 bouwers aan het werk. Ook verkeersregelaars helpen mee om het gebied in de nacht zo veilig mogelijk te houden voor late stationsbezoekers. Hoe blijven de bouwers wakker als ze zo vroeg moeten opstaan om te werken? John: “Als de bouwers in de nacht werken, gaan ze vaak om 19.00 uur naar bed en staan ze om 22.00 uur op. Met een kopje koffie starten ze hier om half 11 met de voorbereidingen. Dan werken ze door tot 04.00 uur of 05.00 uur ’s nachts en daarna slapen ze weer bij. Maar dit is een uitzondering hoor, het komt niet heel vaak voor. En we werken natuurlijk op een schitterde plek: Amsterdam midden in de nacht, dat is wel bijzonder hoor.”

Lees hier het volledige artikel.

Fotograaf: Richard Mouw

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer