Nieuws

Special edition: Sneaker Week in Batavia Stad Fashion Outlet

25 april 2023

Co-productie in samenwerking met studenten van de Hogeschool van Amsterdam

Sneaker lovers opgelet: Batavia Stad staat tijdens de Sneaker Week een week lang in het teken van sneakers. Deze special edition Sneaker Week vindt plaats in de meivakantie en is een samenwerking tussen Batavia Stad en de Minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Zij bundelen voor de eerste keer hun krachten om samen een podium te geven aan de ondernemende studenten. De Sneaker Week is van 28 april tot en met 7 mei in Batavia Stad, met onder andere de pop-up store Saturdays CNDL.

Van 28 tot en met 30 april kun je bij de pop-up store van Saturdays CNDL terecht voor unieke kaarsen in de vorm van sneakers. De kaarsen zijn gemaakt van koolzaadwas en ontworpen door Loraine, een student van de HvA. Op 1 en 2 mei kun je bij Ill Customs jouw sneakers laten customizen door sneakerartiest Ian van de HvA. Naast de jonge ondernemers van de HvA is er op 6 en 7 mei is er ook nog een sneaker repair station van de repair specialist Femke Dix die zich als schoenmaker specialiseert in het opknappen van sneakers. Fashion Club Members kunnen  gratis hun sneakers laten repareren en customizen.

Patta coach ondernemers HvA
De samenwerking tussen de HvA en Batavia Stad is tot stand gekomen op initiatief van  Edson Sabajo, één van de oprichters van de populaire Amsterdamse sneakerwinkel Patta én special coach bij de Minor Ondernemerschap. Batavia Stad en de HvA willen met deze samenwerking een podium bieden om studenten hun verhaal te laten vertellen door middel van fashion. Daarnaast is het voor de studenten een unieke kans om hun ondernemerschap in de praktijk te brengen.

Olivier van Veen, Brand Marketing Director van Batavia Stad: “Deze studenten passen zonder twijfel goed bij het premium aanbod van Batavia Stad. De unieke producten brengen een bijzondere beleving naar het shopping center, daarnaast bieden we met dit podium ruimte aan jonge talenten.”

Jessica Singh, Coach Minor Ondernemerschap van de HvA is enthousiast over de samenwerking: “Het gaat om hoogwaardige, professionele, unieke producten. De studenten worden getraind om waarde toe te voegen aan hun producten en om zich te onderscheiden. Het is een hele mooie samenwerking waarbij studenten een podium krijgen en Batavia Stad zichzelf als een organisatie presenteert die openstaat voor innovatie.”

Sneaker Week Programma:
De Sneaker Week belooft een unieke ervaring te worden. Kom langs bij Batavia Stad en ontdek de wereld van sneakers en de creativiteit van de studenten van de Minor Ondernemerschap.

Saturday CNDL – Sneaker kaarsen | 28 t/m 30 april 10.00 – 20.00 uur
Ill – Sneakers customizen | 1 en 2 mei 10.00 -20.00 uur (Fashion Club Members)
Femke Dix – Sneaker repair station | 6 en 7 mei 12.00 – 20.00 uur (Fashion Club Members)

Meer informatie
Locatie: Bataviaplein 250, Lelystad.
Openingstijden: Bekijk de actuele informatie op www.bataviastad.nl

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer