Categorie
Pers

Audities voor dansvoorstelling De Odyssee

DeOdyssee5

Den Haag – Op 4 juni 2015 komt de Odyssee naar De Koekbouw op CHV Noordkade in Veghel. Choreografe Lonneke van Leth en kunstenaar Vincent de Kooker brengen door middel van moderne dans het eeuwenoude reisverhaal van de Odyssee tot leven. De voorstelling ging vorig jaar in première tijdens het Holland Dance Festival in de Fokker Terminal in Den Haag. Inmiddels hebben ruim 6.000 bezoekers de dansvoorstelling gezien. De Odyssee is deze zomer tien maal te bewonderen in Veghel. Naast professionele dansers en musici, vullen ook amateurdansers het indrukwekkende decor. Van Leth is nog op zoek naar regionaal danstalent. Audities hiervoor worden gehouden op 21 februari aanstaande in Veghel.

Choreografe Lonneke van Leth stelt voor de voorstelling een cast samen van bijna honderd participanten. De grote groep dansers bestaat uit een aantal professionele dansers, waaronder Noortje Vogels uit Sint-Oedenrode. De cast moet echter aangevuld worden met enthousiaste amateurs. Lonneke van Leth: “Regionaal talent is erg belangrijk. In mijn producties richt ik mij dan ook op talentontwikkeling. In deze voorstelling krijgen (pre)-professionals en amateurs de kans om te laten zien wat zij in huis hebben.” 

De Odyssee
Het verhaal dat tijdens de voorstelling wordt verteld gaat over de Griekse held Odysseus, bekend door zijn list met het Paard van Troje. Na de Trojaanse oorlog was Odysseus gedoemd tien jaar rond te zwerven. De sluwe held probeert na de overwinning op Troje zijn weg terug te vinden naar zijn liefde Penelope en zoon Telemachos. De Griekse goden zijn niet blij met zijn gewiekste karakter en dagen hem uit een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen te doorstaan. Hierbij komt hij meerdere malen in de problemen, vaak door toedoen van zijn medereizigers.

Voorstelling in Veghel
Na dansvoorstellingen in Den Haag en Amsterdam, verhuist Lonneke van Leth Producties De Odyssee naar Veghel. De Koekbouw op het CHV Noordkade-terrein heeft de perfecte rauwe uitstraling wat precies past bij de sfeer van de voorstelling. Het zal een groots spektakel worden met muziek gecomponeerd door Maxim Shalygin uitgevoerd door een samengesteld gezelschap bestaande uit top-musici van het Asko Schonberg-ensemble en leden van het NJO Alumni.

Audities en speeldata
Lonneke van Leth producties is op zoek naar iedereen die houdt van dansen en gevoel heeft voor ruimte en ritme. De audities vinden plaats op 21 februari aanstaande. De uitvoering is van 4 t/m 7 juni en van 11 t/m 14 juni 2015. Aanmelden voor de auditie kan voor 19 februari via productie@lonnekevanleth.nl onder vermelding van auditie Odyssee en een korte omschrijving van danservaring of CV.