Nieuws

Batavia Stad viert Pride Month met exclusief ontwerp van dragartiest Ma’MaQueen

05 juni 2023

Europese tentoonstelling VIA Outlets: “BE PROUD. BE YOU.”

Batavia Stad Fashion Outlet viert de Pride Month in juni met de “BE PROUD. BE YOU.” tentoonstelling. Deze bijzondere tentoonstelling is onderdeel van een Europese campagne van VIA Outlets, waar Batavia Stad onderdeel van is. In 11 Europese premium Fashion Outlets van VIA Outlets worden unieke ontwerpen getoond van lokale artiesten, verbonden aan de LGBTQIA+ gemeenschap.  De designs zijn gedrukt op limited edition tassen. Het Nederlands design is een ontwerp van modeontwerper en dragqueen Ma’MaQueen. De tentoonstelling in Batavia Stad wordt op 10 juni a.s. geopend door Ma’MaQueen en is in de maand juni te zien. De Nederlandse tote bag is verkrijgbaar in Batavia Stad en de webshop, alle opbrengsten worden gedoneerd aan de LGBTQIA+ liefdadigheidsinstelling ILGA-Europe.

In samenwerking met negen lokale kunstenaars heeft VIA Outlets gelimiteerde tote bags laten ontwerpen die uitdrukking geven aan wat Pride voor hen betekent. Alle exclusieve tassenontwerpen worden van 1 tot en met 29 juni Batavia Stad en in de VIA Outlets-centra in Duitsland, Portugal, Tsjechië, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden en Zwitserland tentoongesteld. Van elke exclusieve tas worden slechts 500 exemplaren in productie genomen.

De queer gemeenschap straalt het hele jaar door
Batavia Stad is verheugd om samen te werken met Ma’MaQueen. Zij is niet alleen een inspirerende kunstenaar, maar ook een drag performer die bekendheid vergaarde in seizoen één van Drag Race Holland. Met haar drag shows laat Ma’MaQueen de wereld zien dat het helemaal oké is om volledig jezelf te zijn.

Ma’MaQueen heeft vanuit haar fashion designer achtergrond een tas ontworpen die past binnen de pride month in het Center. “Het ontwerp van de tas omvat alle kleuren van de progressieve vlag en de tekst symboliseert de veerkracht van de LGBTQIA+ gemeenschap om altijd te blijven bloeien en de meest authentieke versie van zichzelf te zijn,” zegt Ma’MaQueen. “De queer gemeenschap straalt het hele jaar door.”

Pride Month is niet alleen een viering, maar ook een moment om stil te staan bij de voortdurende strijd voor een wereld waarin niemand wordt vervolgd, onderdrukt of gediscrimineerd vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Blijf trouw aan jezelf en wees trots op wie je bent
De “BE PROUD. BE YOU.” tentoonstellingen van VIA Outlets hebben als doel om bezoekers te informeren over de essentie van Pride en waarom het omarmen van waarden als diversiteit, gelijkheid en inclusie van cruciaal belang is binnen hun bedrijfsvoering.

Otto Ambagtsheer, CEO van VIA Outlets, benadrukt het belang van de “BE PROUD. BE YOU.” tentoonstelling: “Onze tentoonstelling is een oproep om altijd trouw te zijn aan jezelf en trots te zijn op wie je bent. Bij VIA Outlets dragen we verantwoordelijkheid voor onze medewerkers, merkpartners, gasten en lokale gemeenschappen. Daarom streven we naar een inclusieve werkomgeving en een winkelomgeving die diversiteit omarmt. Met trots vieren we in al onze outlets deze Pride boodschap en dragen we gezamenlijk bij aan bewustwording over de betekenis van deze belangrijke maand.”

Evelyne Paradis, uitvoerend directeur van ILGA-Europe: “We waarderen de steun van iedereen die deelneemt aan “BE PROUD. BE YOU.” Hoewel er veel vooruitgang is geboekt op het gebied van rechten voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen, blijft de situatie voor LGBTI-gemeenschappen in heel Europa kwetsbaar. Hun rechten worden niet alleen aangevallen in landen waar haatzaaien veel voorkomt, maar ook in landen waar men denkt dat LGBTI-mensen steeds meer geaccepteerd worden. Om echte vooruitgang te blijven boeken richting gelijkheid in de huidige tijd, hebben we de steun nodig van vastberaden bondgenoten uit verschillende sectoren. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met VIA Outlets.”

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer