Nieuws

Eerste sociale sport-app voor vrouwen in Nederland gelanceerd

13 oktober 2020

SportU is live, een nieuwe sociale sport-app waarop vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, motiveren en helpen om samen te bewegen. Je samen ergens voor inzetten werkt motiverend, daagt uit én is een stuk gezelliger. Cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport laten zien dat meer dan de helft van de volwassen vrouwen niet voldoende beweegt. Vrouwen ervaren belemmeringen om te sporten: zo blijkt 25 procent moeite te hebben zichzelf te motiveren. SportU wil deze vrouwen helpen door ze op het online platform met elkaar in contact te brengen, work-outs aan te bieden en artikelen te delen over een gezonde levensstijl en persoonlijke ervaringen van gebruikers.

Het Nationaal Sportonderzoek (NSO) van het Mulier Instituut laat zien dat Nederlanders verschillende belemmeringen ervaren om te sporten. Een kwart van de Nederlanders heeft moeite zichzelf te motiveren om te bewegen. SportU biedt een platform aan waarop deze vrouwen met elkaar in contact kunnen komen en elkaar kunnen helpen door samen te bewegen. ‘Een sportbuddy is voor veel vrouwen een belangrijke stok achter de deur. Bovendien is samen sporten een stuk gezelliger en kan het ervoor zorgen dat je je meer op je gemak voelt wanneer je voor het eerst een sportschool binnenkomt en de omgeving of het lesje nog niet kent,’ aldus Karin Kwee, medeoprichter van SportU.

Elkaar motiveren
SportU is niet alleen een sociale app om een trainingsmaatje te vinden, maar wil ook laten zien dat elke vorm van bewegen goed is. Ongeacht hoe je eruitziet, hoe vaak je beweegt of hoe goed je het doet. ‘In onze gesprekken met vrouwen komt regelmatig naar voren dat hun conditie of gewicht hen onzeker maakte en daardoor de stap naar de sportschool steeds groter wordt. Door mensen met elkaar in contact te brengen en bruikbare tips en persoonlijke verhalen te delen, hopen we deze vrouwen te motiveren. We willen laten zien dat het niet draait om de beste zijn, maar om plezier maken, jezelf uitdagen en lekker in je vel zitten,’ aldus Kwee.

Hoe het werkt
De app van SportU is te downloaden in alle app stores en een account kan gratis worden aangemaakt. Met filters geef je aan waar je interesses liggen en waar je naar op zoek bent: conditiegericht trainen, socializen en alles daar tussenin. Aan de hand van je persoonlijke profiel en omgeving word je gelinkt aan andere gebruikers, waarna je ze kunt toevoegen. Als het verzoek is geaccepteerd is het mogelijk om via de versleutelde chatfuncties met elkaar te praten.

In de app zijn verschillende vrouwvriendelijke sportscholen maar ook yoga- of dansstudio’s in de omgeving zichtbaar. De locaties kunnen de gebruikers speciale aanbiedingen doen, zoals een gratis dagpas of strippenkaart met korting. Ook is het mogelijk als gebruiker een eigen sportevent op te starten, zoals een hardloop- of wandelclubje. Op deze manier spreek je met elkaar een sportles af via de app. In het geval je voor een les moet betalen, doe je dat bij de desbetreffende locatie. Er worden via SportU geen betalingen gedaan of abonnementen verstrekt.

Van wandeling tot workshop, van yoga tot judo en van dansles tot dumbbell-training; met SportU bepaal jij welke sport je doet en met wie. Altijd op een plek waar jij je fijn voelt. Voor meer informatie: www.sportu.eu

MEER NIEUWS

09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer
13-12-2023

Proef de feestdagen bij Batavia Stad

Lees meer