Ontdek de wereld van circulariteit met de Circl podcast

Voor Circl staat kennisdeling voorop. In het circulaire clubhuis op de Amsterdamse Zuidas worden bijeenkomsten, workshops en kennissessies georganiseerd, rondleidingen gegeven en zijn er inspirerende exposities te zien. Allemaal met als doel de maatschappij te bewegen richting een duurzame wereld. Met de hulp van De Wolven is podcast nu ook toegevoegd als communicatiemiddel. De populariteit van podcasts in Nederland maakt het een ideaal medium om een groter publiek op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de kansen van circulariteit.

Aanpak: kennisdeling is key

Kennismaken met inspirerende, andersdenkende ondernemers, wetenschappers en creatievelingen die op hun eigen manier bijdragen aan een duurzame wereld. Daarbij begon het idee voor de ‘Circl podcast’.  Van concept, regie en script tot uitvoering en montage – samen met Circl en audio engineer Hens Zimmerman ontwikkelden we een reeks afleveringen die iedere maand in het teken staat van een ander thema. Een gezamenlijk experiment waarbij voor alle partijen kennisdeling key is.

Resultaat: alles begint met design

De eerste drie afleveringen over design zijn gelanceerd tijdens de Dutch Design Week. Hoe passen ontwerpers en kunstenaars circulariteit en duurzaamheid toe zonder concessies te doen op esthetiek en kwaliteit? Andere thema’s die onder andere aan bod komen, zijn; de mode-industrie, de volgende stap zetten en de milieu-impact van online shoppen. De podcast bereikte kort na lancering al meer dan honderd abonnees en stijgt bij elke nieuwe aflevering in populariteit.

Nieuwsgierig geworden? Beluister de Circl podcast via Itunes en Spotify.

“Verhalen vertellen die een beweging op gang brengen. Samen met Circl en Hens creatieve concepten ontwikkelen, in gesprek gaan met inspirerende mensen, merken en organisaties. Met als doel kennis delen om samen volgende stappen te zetten richting een duurzame wereld. Dat is toch het leukste om te doen!”

Zoé Déjean, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.