Circular Action Heroes campagne: op weg naar een duurzame toekomst

‘Veel mensen laten ons denken dat klimaatverandering een “ver-van-je-bed-show” is, maar uiteindelijk zijn wij de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering merken en de laatste generatie die er nog wat aan kan doen,’ aldus Jelle Mul, Europees marketing manager Patagonia.

Je hebt helden nodig die je motiveren om anders te doen of denken. Zo ook op het gebied van circulair ondernemen. Want juist hier is het belangrijk om boegbeelden te hebben die anderen activeren een volgende stap te zetten. Elke stap is er immers één, waar je jezelf als ondernemer ook bevindt. Daarom ontwikkelden we samen met Circl en Freshmen Media de Circular Action Heroes campagne waarin we de persoonlijke verhalen delen van mensen áchter de circulaire successen. Wat motiveert hen om de volgende stap te zetten richting een duurzame toekomst?

Aanpak: circulair action heroes in de schijnwerpers

Met de campagne geven we het hele jaar door een gezicht aan heroes uit diverse branches. Stuk voor stuk ondernemers die méér willen dan alleen iets moois produceren en daar winst mee genereren. Het accent ligt dan ook niet zozeer op wat ze maken of doen, het is hun intrinsieke motivatie die telt. Wat is iemands drive om in actie te komen voor een betere wereld en waarom is samenwerking daarin de sleutel?

De aftrap van de campagne vond plaats tijdens de Week van de Circulaire Economie 2019 met drie helden die de mode-industrie verduurzamen. In samenwerking met de Persgroep verschenen artikelen in de Volkskrant en het Parool, en in-article video’s op relevante nieuwssites. De persoonlijke verhalen zijn van Marlot Kiveron (product & CSR manager Ace &Tate), Jelle Mul (Europees marketing manager Patagonia) en Ista Boszhard en Cecilia Raspanti (oprichters Textile Lab). Met de inspirerende portretten activeerde Circl andere ondernemers om ook stappen te zetten richting een circulaire wereld.

Resultaat: onverwachte samenwerkingen

Met de Circular Action Heroes campagne heeft Circl een groot deel van Nederland weten te bereiken. De campagne realiseerde bijna 2 miljoen impressies waarvan ruim 40% de video’s helemaal heeft afgekeken. Een mooi resultaat!

Daarnaast leverde de campagne ook successen op voor de deelnemende heroes zelf. Van free publicity tot een duurzame leverancier en een nieuw project voor Ace & Tate.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de campagne op www.circl.nl.

“Met de campagne willen we mensen in beweging brengen om een volgende circulaire stap te zetten. Een bewustwordingscampagne die het liefst ook gedragsverandering teweegbrengt. Dit realiseren we met de campagne door het delen van inspirerende voorbeelden. Ik geloof in de kracht van positieve communicatie. Het is dan ook geweldig om te zien dat de campagne aanleiding was tot nieuwe samenwerkingen voor Ace & Tate.”

Zoé Déjean, pr-adviseur
Ook met de Wolven van idee wisselen over duurzaamheid binnen jouw bedrijf? Neem contact op met Zoe