Publiciteit voor een kijkje in de pot achter je

Er rust nog steeds een taboe op, terwijl we het allemaal doen! En al die ontlasting moet – al zo lang als we ons kunnen herinneren – ergens worden geloosd. Vanuit die behoefte ontstond de wc. En die bestaat er weer in vele soorten en maten. Aanleiding voor Cube design museum om als eerste ter wereld een expositie te organiseren over het design van toiletten.

De tentoonstelling ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ heeft een dubbele lading: enerzijds onze eigen cultuur, de geschiedenis en toekomst van design voor ontlasting, anderzijds het gebrek van sanitaire voorzieningen, de gevolgen daarvan in minder ontwikkelde landen en de oplossingen die hiervoor bedacht kunnen worden. Een expositie waarmee Cube design museum verder wil bouwen aan zijn naamsbekendheid en positie als museum dat zich richt op design met impact op de wereld.

Aanpak: een grote boodschap

De Wolven spitte de collectiestukken door en selecteerde de parels. Wat bleek… Naast een wereldprimeur qua onderwerp had de tentoonstelling een ander unicum; nog nooit waren zoveel koninklijke toiletten op één plek te zien. De belangrijkste pers werd uitgenodigd voor een perspreview en ontving per digitale post voor hen geselecteerde hoogtepunten uit de expositie. Bij een tiental media bezorgden we ‘een grote boodschap’ met fysieke uitnodiging in de vorm van een squatty Potty.

Resultaat: dolle pret op radio, print en online

‘Designmuseum Cube in Kerkrade heeft misschien wel de leukste
tentoonstelling voor een zomers familie-uitje: alles over wc’s.’ Het Parool

‘Dit is een van de 14 voorspelde culturele hoogtepunten.’ De Volkskrant

‘Dit is iets bijzonders. Ik hoop dat we dit weekend nog wat tijd over
hebben.’ NPO Radio 2

Lovende woorden in dagbladen en dolle pret op radio 1 en 2, radio 538 en BNR Nieuwsradio. Ook besteedden uiteenlopende magazines aandacht aan de expo; van Quest, Tros Kompas en &C, tot Royalty, Blauw Bloed en Privé. Het succes uitte zich in de hoogste mediawaarde van alle exposities van het jaar bij Cube.

“Met een ogenschijnlijk plat onderwerp ‘poepen en plassen’ wekenlang in de weer zijn, biedt tal van gevatte én flauwe woordgrappen en de grootste lol onderling en in contact met media. Bijzonder aan deze expositie is dat het een luchtig haakje biedt voor een beladen boodschap; de noodzaak van sanitaire voorzieningen en de oplossingen voor gekoppelde maatschappelijke - en milieuproblemen. Design met impact op de wereld. Daar maak ik mij graag hard voor!’

Zoé Déjean, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.