Rebranding: Een nieuwe naam die past bij het advies van de toekomst

Wat als je bedrijfsnaam niet meer aansluit bij wat je team doet en uitstraalt? Een naam kun je altijd wijzigen, maar het is geen stap om lichtzinnig mee om te gaan. Bovendien, wat is dan wel het perfecte visitekaartje in de vorm van een naam en welke gevolgen heeft dit voor je corporate identity? Adviestalent (nu OpMorgen) liep tegen deze uitdaging aan door een vernieuwde positionering van het consultancybureau. De Wolven werd als dé partner aangehaakt om dit proces te begeleiden.

Aanpak: what’s in a name?

We organiseerde vier brainstormsessies in kleine groepen met verschillende collega’s van OpMorgen. Vanuit de input van de sessies vormde De Wolven een lijst met namen die aan het bestuur werd gepresenteerd. Het was duidelijk: OpMorgen wordt de nieuwe naam van Adviestalent. Maar voordat die bekend werd gemaakt aan het grote publiek, moest het design (huisstijl, logo, website) en de  communicatie op alle online kanalen worden aangepast. De Wolven bedacht een geschikte pay-off, verschillende streamers en ondersteunde bij het herschrijven van de korte inhoudelijke stukken op de website. Bekijk hier de nieuwe website.

Resultaat: match!

Met OpMorgen wordt er meer nadruk gelegd op de toekomstgerichtheid van het bureau. Waar bij Adviestalent de nadruk lag op adviseren, wordt er nu van de consultants verwacht dat ze ook een doe-mentaliteit hebben en direct veranderingen doorvoeren. De beweging en de vooruitgang komt beter naar voren in OpMorgen en met de betrokkenen werd dan ook besloten dat deze naam de perfecte match is voor nu en de toekomst.

“Afscheid nemen van een vertrouwde naam is nooit makkelijk. De uitdaging in een naamswijziging is vooral ook dat de nieuwe naam breed wordt gedragen. Het feit dat OpMorgen tot stand is gekomen in samenwerking met de adviseurs, opdrachtgevers en alumni van het voormalige Adviestalent heeft een belangrijke rol gespeeld in het enthousiasme waarmee de verandering is ontvangen. Iets waar we heel trots op zijn.”

Jill Bakker, senior pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.