Free publicity voor de nieuwe Wolk heupairbag

Je brengt een product op de markt en genereert daar vervolgens veel media-aandacht mee. Maar wat doe je als je een nieuwe versie op de markt brengt, die weliswaar aanzienlijk verbeterd is en nieuwe features heeft, maar in de kern hetzelfde is? Dit was het geval van de nieuwe Wolk Heupairbag. Een product dat is ontwikkeld in samenwerking met de afdeling Robotica van de TU Delft en een oplossing biedt voor de jaarlijks meer dan 24.000 senioren in Nederland die hun heup breken. Afgelopen jaar kwam de Wolk+ op de markt met o.a. een verbeterd draagcomfort en een ingebouwde alarmeringsfunctie en GPS. Hierdoor ontvangt de contactpersoon die gekoppeld is aan de Wolk-app een alarm wanneer iemand valt en op welke locatie de gebruiker is gevallen. Een mooi product, met de uitdaging om de media opnieuw over een product te laten schrijven dat eigenlijk al bestaat.

Aanpak: inhaken op een natuurlijk mediamoment

Voor Wolk zijn we een free publicity traject ingegaan, waarbij we expliciet op zoek moesten naar haakjes waarmee we het ‘lichtere’ nieuws konden laden. Toevallig viel de Nationale Valpreventieweek samen met de lancering van de nieuwe Wolk+ en werd ons een positieve case in de schoot geworpen van zorginstelling tanteLouise die een jaar lang de heupairbag heeft getest bij 50 van hun bewoners. Niemand van de bewoners die de heupairbag droeg heeft een heup gebroken, waardoor we bewijs konden leveren dat het product goed werkt. Hierdoor werd het niet alleen een verbeterd product, maar ook een product dat een oplossing biedt voor de duizenden heupbreuken per jaar en de hoge kosten die daarbij komen kijken. Een mooi haakje om journalisten mee te benaderen dus. Daarnaast konden we journalisten aanbieden om een kijkje te nemen bij zorginstelling tanteLouise én met de gebruikers van de Wolk heupairbag te spreken.

Resultaat: uitgebreid aandacht voor de Wolk+

Van de Volkskrant tot RTLZ en van Margriet tot Sublime FM en NPO Radio 1, media besteedde uitgebreid aandacht aan Wolk. Zelfs in België lukte het ons een mooie publicatie te realiseren in De Morgen. Dit leverde Wolk zowel naamsbekendheid als conversie naar de website op.

“Om free publicity te genereren moet je soms hard op zoek naar het ondersteunende of grotere verhaal. Hoewel dit een uitdaging kan zijn, adviseren we altijd te blijven communiceren. Pr is nou eenmaal een kwestie van zaaien en oogsten, je moet bij journalisten op de radar staan voordat ze überhaupt over je kunnen schrijven. De stappen die een bedrijf zet, groot of klein, verdienen het ten slotte om bij stil te staan.”

Marre de Visser, senior pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.