Een strategische communicatiekoers voor het OM Rotterdam

Als je op de communicatie-afdeling van het Openbaar Ministerie in Rotterdam werkt, dan bepaalt de waan van de dag de invulling van je werk. Van mensensmokkel tot een grote drugsvangst of een spraakmakende rechtszaak. Ondertussen zijn er journalisten die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bediend moeten worden. De behoefte bij de mensen van het OM leeft om aandacht te besteden aan strategische communicatie. Thema’s die het verhaal van het waardevolle werk wat zij doen vertellen. Maar hoe dan, als de tijd je altijd inhaalt?

Aanpak: een heldere en zichtbare koers

Een duidelijk plan voor je communicatie is onmisbaar om een organisatie richting te geven. Daarvoor moet je keuzes maken en een externe blik kan helpen bij het bepalen van de prioriteiten. De Wolven heeft een op maat gemaakte strategische sessie ontwikkeld voor de communicatieverantwoordelijken binnen het OM, parket Rotterdam. Er werd ingezoomd op de communicatiebehoeftes en hun persoonlijke missie: ‘Welk thema verdient meer aandacht?’. Maar ook: ‘Hoe kan het team bijdragen door efficiënter te werken met elkaar’.

Resultaat: weer grip op het communicatiestuur

Last minute persberichten schrijven, brandjes blussen, kwesties oplossen, zaakofficieren helpen bij onverwachte media-aandacht. Het feit blijft: als communicatieadviseur bij het OM Rotterdam is er altijd werk te doen. Maar wie duidelijke strategische kaders heeft afgesproken, kan het kortetermijndenken ook een halt toeroepen. Dankzij de strategische communicatiesessie is er een basis gelegd voor een duidelijke koers waar iedereen op terug kan vallen.

“Soms kan één sessie al voldoende zijn om mensen in te laten zien dat ze het antwoord eigenlijk al kennen. De Wolven kan de drukte niet wegnemen. De waan van de dag blijft bestaan. Dat is ook de charme van hun baan. Communicatie is kiezen en onbewust hadden ze de keuze al gemaakt. Mooi dat wij het laatste zetje hebben kunnen geven.”

Jill Bakker, senior pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.