Corporate communicatie voor WPG Uitgevers

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven die zijn oorsprong had in het oud-verzetsblad Vrij Nederland. WPG is een organisatie die volop in beweging is. Met merken als VN, De Bezige Bij, Voetbal International, Happinezz en AW Bruna is het een belangrijke speler in de uitgeverijbranche. Dat wil de organisatie zichtbaar maken voor haar stakeholders door aandacht te vragen voor het merk WPG.

Aanpak: ontwikkeling corporate story en uitvoering op locatie

Herkenbaar zijn met een helder verhaal en dit scherp krijgen en inbedden in de organisatie. Dat is iets waar De Wolven graag hard voor aan de slag gaat. Samen het team van WPG werkte we aan een aangescherpt verhaal en is het vervolgens ook daadwerkelijk zichtbaar gemaakt. Door letterlijk vanuit het bedrijf te werken aan de communicatie en daar ook als afdeling zichtbaar te zijn.

Resultaat: grip op communicatie

De corporate story vertaalden we naar teksten voor de website, vacatureteksten en een kernboodschap voor de media en sociale media. Er is structuur aangebracht in de communicatie en vervolgens is ervoor gezorgd dat er een communicatieadviseur is aangenomen om de corporate communicatie verder uit te werken.

“Het is geweldig om af en toe ook daadwerkelijk bij de opdrachtgever op locatie aan het werk te zijn. Dan voel je de cultuur en weet je nog beter hoe communicatie een structurele bijdrage kan leveren aan de doelen van de organisatie. Daarbij is het een cadeautje om voor media te werken als pr-adviseur.”

Leonne van de Ven, directeur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.