Nieuws

Anne&Max lanceert sharefunding campagne om 1 miljoen op te halen

30 januari 2023

Investeringsronde moet groei en internationalisering versnellen

De snelgroeiende franchiseketen Anne&Max lanceert haar eerste sharefunding campagne om 1 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen. De opgehaalde investering gaat Anne&Max inzetten om haar groei te versnellen en zich verder te ontwikkelen naar een toonaangevende (inter)nationale keten van ‘planeetaardige’ huiskamers. Vanaf begin februari zijn er certificaten van aandelen te verkrijgen via Share Council, een online platform dat duurzame groei met mede-eigenaarschap binnen het mkb stimuleert. Met de nieuwe campagne biedt Anne&Max aan fans, gasten, leveranciers, zakelijke beleggers, particuliere beleggers en anderen de kans om onderdeel uit te maken van hun groei. Op dit moment is er al 75% van de aandelen gereserveerd via de investeringspagina van Anne&Max. Mensen kunnen vanaf 250 euro instappen.

Wobbe van Zoelen, oprichter Anne&Max: “We zijn op zoek naar groeikapitaal om te kunnen investeren in meer toonaangevende flagshipstores, internationalisering met onder andere de verkenning van de Duitse markt en het verder ontwikkelen van on- en offline Anne&Max Academia waar franchisenemers en medewerkers getraind en geïnspireerd worden. Ook gaat de investering naar nieuwe verkoopkanalen en de conceptontwikkeling van een B2B-strategie, waarbij koffie gerelateerde producten aan kantoren, universiteiten of stations worden geleverd.”

Investeren in een planeetaardige visie
Anne&Max, die onlangs de Foodservice Award 2023 in de categorie Klassieke horeca won, is op zoek naar investeerders die de vijf kernwaarden van het merk ondersteunen: zorgzaam, betrokken, eerlijk, open, en respectvol. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen is in de bedrijfsvisie verankerd. Van Zoelen ligt toe: “Bij Anne&Max werken we 100% volgens een planeetaardige visie. Dat betekent dat niets ten koste mag gaan van iets of iemand anders. Dit doen we door alleen met partners samen te werken die volgens eenzelfde visie werken en enkel producten te gebruiken die biologisch, vers en afgestemd zijn op het seizoen. Producten zonder kunstmatige toevoegingen, met een bijzonder verhaal. Zoals we bij Anne&Max zeggen: ‘zodat alles wat goed smaakt ook goed voelt’.”

Door de (inter)nationale groei te versnellen wordt de positieve impact die het bedrijf wil maken vergroot. In tegenstelling tot kapitaal aantrekken bij investeringsfondsen of banken, kiest Anne&Max ervoor om hun stakeholders de kans te bieden te investeren in het bedrijf.

Toekomstplannen
Op dit moment heeft Anne&Max 28 vestigingen over heel Nederland verspreid door middel van een franchiseformule en een eigen vestiging. Met jaarlijks vrijwel anderhalf miljoen unieke bezoekers, ongeveer 700 werknemers en een begrootte totaalomzet van ruim 16 miljoen euro in 2022, is Anne&Max één van de grootste Nederlandse onafhankelijke horecafranchiseketens in de categorie koffiebars&lunchrooms. Anne&Max is bezig om het concept verder uit te rollen en het aantal vestigingen in eigen beheer uit te breiden. Op duurzaamheidsvlak is het streven om onder andere B-corp gecertificeerd te zijn, 100% herbruikbare verpakkingen te gebruiken en het aandeel natuur-inclusieve biologische producten te vergroten met behulp van de al bestaande samenwerking met Natuurmonumenten.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer