Nieuws

‘Bol.com bollebozen’ deelt gratis schoolspullen uit aan kinderen in armoede via voedselbanken in België en Nederland

17 augustus 2021

In augustus kopen veel scholieren hun nieuwe schoolspullen, om goed uitgerust te beginnen aan het nieuwe schooljaar. Dit is niet weggelegd voor ieder kind, want gemiddeld groeit 1 op de 12 kinderen in Nederland en België op in armoede. Zij hebben niet de middelen om nieuwe schriften, pennen en kaftpapier te kopen, terwijl het belangrijk is dat zij dezelfde start kunnen maken als hun klasgenoten. De bol.com bollebozen deelt daarom samen met de Nederlandse stichting Kinderen van de Voedselbank en de Belgische Federatie van Voedselbanken in elk land 4.000 bol.com-cadeaukaarten van 25 euro uit aan kinderen die in armoede opgroeien. Hiermee kunnen zij in aanloop naar het nieuwe schooljaar gratis schoolspullen bestellen bij bol.com.

Maurice van der Ven, oprichter van Stichting Kinderen van de Voedselbank: “We ervaren dat het belangrijk is voor het zelfvertrouwen van een kind om af en toe te kunnen pronken met een nieuwe jas of schoenen. Hetzelfde geldt voor schoolspullen. Het geeft een kind het gevoel erbij te horen en gezien te worden.” Ook Jef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische federatie van voedselbanken, benadrukt het belang van de actie. “Elke maand ondersteunen de Belgische voedselbanken duizenden gezinnen in nood met onder meer voedsel en kleding. Wij zien hoe zelfs de kleinste gebaren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het geluk van een kind. Daar doen we het voor. Wij zijn bol.com dan ook ontzettend dankbaar dat wij mogen meewerken aan dit mooie initiatief.” Het netwerk dat de stichtingen de afgelopen jaren hebben opgebouwd, wordt gebruikt voor de verspreiding van de in totaal 8.000 cadeaukaarten.

Niet ieder kind heeft dezelfde kansen en mogelijkheden. De bol.com bollebozen wil samen met partners en maatschappelijke organisaties activiteiten en projecten organiseren die kansenongelijkheid bij kinderen tegengaan. Jori Ebskamp, Lead MVO & Duurzaamheid bij bol.com: “De komende tijd begint de back to school-periode. Voor veel kinderen is dat een leuk moment, want dan mogen ze nieuwe schoolspullen kopen. Maar niet ieder kind krijgt de kans om hiervan te genieten en dat moet anders vinden wij. Iedereen verdient ten slotte een goede start van het nieuwe schooljaar.”

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer