Nieuws

De badkamerdesigns van Kvik zijn stijlvol, tijdloos én duurzaam

08 april 2022

Hoewel Kvik vooral bekend staat om haar Deense keukendesigns, produceert en verkoopt het bedrijf ook badkamermeubelen. Ontwerpen die perfect aansluiten bij waar Kvik voor staat: tijdloos, minimalistisch én duurzaam. Zo is Kvik het eerste bedrijf dat badkamerkasten aanbiedt met een front van gerecyclede houtvezels (MDF) en een afwerking van gerecyclede PET-flessen. Daarnaast zorgen de strakke lijnen, natuurlijke kleuren en goed doordachte oplossingen voor badkamers die niet alleen luxe uitstralen maar ook comfortabel zijn.

 Al meer dan 39 jaar produceert en verkoopt Kvik badkamermeubelen. “De badkamerontwerpen komen qua look and feel overeen met onze keukendesigns. Zo gebruiken we dezelfde materialen en kleuren,” vertelt Meike Hoek de Jong, Marketing Manager Kvik Nederland. “De laatste jaren hebben we ons gefocust op het verduurzamen van onze producten. Ook op het gebied van badkamers. Met als resultaat dat onze faciliteiten en productie sinds begin dit jaar CO2 positief zijn.”

VEDA

Veda is een compact design dat perfect past in een kleinere badkamer. De matwitte wasbak bestaat voor 80 procent uit gegoten kunstmarmer en de onderkast is gemaakt van gerecycled MDF met een afwerking van gerecyclede PET-flessen, wat zorgt voor een duurzaam meubelstuk dat vele jaren meegaat. Veda is verkrijgbaar in wit, grijs en mosgroen en in licht of donker eikenfineer.

PRATO
Het Prato badkamermeubel is gemaakt voor een minimalistische expressie met strakke lijnen. Het design is gemaakt van gerecycled MDF met een afwerking van gerecycled PET. Hiermee is een duurzaam en sterk badkamermeubel gecreëerd dat aan alle behoeften van het dagelijkse leven voldoet. De Prato is verkrijgbaar in donkergrijs met zwarte randen en een matte afwerking. De speciaal ontworpen greep op de lades geeft de fronten een strakke uitstraling die het verfijnde Deense design benadrukt.

OMBRA
Ombra is bestand tegen vingerafdrukken en heeft fronten van duurzame materialen, gemaakt van gerecycled MDF met een zijdemat oppervlak van gerecycled PET. Het design is ontworpen in samenwerking met designers Nikolaj Duve en Kasper Meldgaard van het Deense ontwerpbureau SAYS WHO. Ombra is geïnspireerd op de Deense natuur met elementen van klassiek Deens design uit de jaren 60. Al met al is Ombra een tijdloos ontwerp met keuze uit zes verschillende kleuren handgrepen: wit, zwart, donker eiken, licht eiken, groen en messing. Ombra is verkrijgbaar in frisgroen en ijzig wit.

MILK
Met zijn diepte van slechts 45 cm is Milk de meest compacte badkamerkast van Kvik. Naast een ruime kast met slimme ’push open’-functie, heeft het design drie open planken voor de meest gebruikte spullen óf ter decoratie. De ruimte naast de wasbak is de natuurlijke plaats voor de tandenborstels en zeep. Milk is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

MANO
Het Mano badkamermeubel is ontworpen voor wie houdt van modern en stijlvol design. Het matwitte, bijna zachte oppervlak is bestand tegen vingerafdrukken en vuil. Daarnaast zorgt het brede ontwerp voor ruime opbergmogelijkheden in de lades. Mano vertegenwoordigt met zijn geïntegreerde handgrepen op de lades en de strakke oppervlakken alles waar Kvik voor staat: Deens en stijlvol design van hoge kwaliteit dat betaalbaar is.

CIMA
Met de Cima badkamerserie van massief eikenhout ontstaat een moderne en geavanceerde badkamer in klassiek Deens design. Cima is gemaakt van massief eiken en voorzien van een laag zorgvuldig geselecteerd eikenfineer voor een uniforme indruk. De badkamerserie wordt geleverd in licht en donker eikenhout dat minimaal onderhoud vereist en is gemaakt om vele jaren mee te gaan.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer