Nieuws

De Wolven aan de slag voor de Heinekenprijzen

01 oktober 2020

Dit jaar is communicatie- en pr-bureau De Wolven ingeschakeld om aandacht te genereren rondom de tien nationale en internationale winnaars van de Heinekenprijzen 2020. Het bureau ontwikkelde een communicatie- en social mediacampagne om de laureaten een gezicht te geven en de Heinekenprijzen meer op de kaart te zetten. Dit jaar wordt door beperkingen rondom het coronavirus de uitreiking via een online broadcast uitgezonden. Hiermee is de ceremonie voor het eerst toegankelijk voor een breed, internationaal publiek.

Deuren geopend
Om meer bekendheid rondom de Heinekenprijzen te generen heeft De Wolven een brede campagne ontwikkeld om te laten zien aan wie de prijzen dit jaar, maar ook in voorgaande jaren, zijn uitgereikt. Historisch gezien zijn de prijzen namelijk belangrijke indicatoren voor de winnaars van de Nobelprijs en gaat het om wetenschappers en kunstenaars die veel belangrijke ontdekkingen en nieuwe inzichten op het gebied van wetenschap en kunst hebben gedaan. Door middel van een social mediacampagne, free publicity en nu een online ceremonie laat De Wolven zien welke deuren deze mensen voor ons hebben geopend en welke invloed hun werk heeft op ons dagelijks leven.

Over de Heinekenprijzen
De Heinekenprijzen zijn in de afgelopen vijf decennia uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde onderscheiding. Het zijn de meest prestigieuze prijzen voor kunst en wetenschap van Nederland. Elke twee jaar worden vijf internationaal gerenommeerde onderzoekers en één kunstenaar die in Nederland woont en werkt, geëerd. Het zijn allen laureaten die met hun werk nieuwe perspectieven bieden, onverwachte doorbraken realiseren en nieuwe wegen voor anderen openen. Sinds 2010 wordt ook de toekomstige generatie aangemoedigd. Vier veelbelovende jonge onderzoekers, werkzaam bij Nederlandse onderzoeksinstellingen, ontvangen de Heineken Young Scientists Awards.

De laureaten worden geselecteerd door jury’s die zijn samengesteld uit leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), De Jonge Akademie en internationale experts. De wetenschappelijke Heinekenprijzen bedragen elk 200.000 dollar. De kunstenaar ontvangt 100.000 euro, waarvan de helft bestemd is voor een publicatie en/of tentoonstelling. De aanmoedigingsprijzen voor jonge wetenschappers bedragen elk 10.000 euro.

De campagne is ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met: Concept, pr en social media: De Wolven Redactie, concept en uitvoering: KNAW wetenschapsfondsen en congresbureau Video: Henk Vissers Digiemotion Productie: Trufagroup Events Ontwerp: Ward Kentie Design Sounddesign: Audiochef Fotografie: Milette Raats

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer