Nieuws

De Wolven helpt VastgoedPRO met pr rond lancering bouwkundig keurmerk

15 maart 2018

VastgoedPRO heeft de handen ineengeslagen met De Wolven voor de communicatie rondom de lancering van keurmerk Vakkundig Gekeurd. Deze beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals voert het keurmerk in om de kwaliteit van het bouwkundige keuringsbedrijven te waarborgen. De grootste marktpartijen hebben zich al aangesloten. Zo wil de sector huizenkopers meer garantie bieden dat ze een woning zonder ernstige gebreken kopen.

Het Amsterdamse pr- en communicatiebureau De Wolven ondersteunt VastgoedPRO bij de introductie van Vakkundig Gekeurd, zowel onder vastgoedprofessionals als consumenten. Voor De Wolven betekent dit project een waardevolle uitbreiding van het portfolio binnen de vastgoedsector. Huurwoningenplatform Pararius is bijvoorbeeld al sinds de oprichting een gewaardeerde klant.

Doelgerichte samenwerking
Rob Overduin, operationeel manager van VastgoedPRO: “We hebben De Wolven in de arm genomen vanwege hun brede kennis van het medialandschap en inhoudelijke aanpak. We kijken uit naar een doelgerichte samenwerking waarbij we de markt het belang van professionalisering duidelijk maken en huizenkopers laten inzien hoe belangrijk het is een bouwkundige keuring door een deskundige partij te laten uitvoeren.”

Leonne van de Ven, mede-eigenaar van De Wolven: “VastgoedPRO is voor ons een prachtige klant en we onderschrijven het nut van het keurmerk Vakkundig Gekeurd, aangezien de aankoop van een huis een van de belangrijkste uit iemands leven is. Het keurmerk zorgt ervoor dat de huidige oververhitte woningmarkt transparanter wordt en de koper precies weet waar hij of zij aan toe is.”

Noodzaak keurmerk
De grootste bouwkundige keuringsbedrijven, Perfectkeur, Woningschouw, ADA Keur, Woningkeur en Keurhuis Nederland, hebben VastgoedPRO als onafhankelijke partij gevraagd het keurmerk op te zetten. Elke aannemer of timmerman mag nu namelijk woningen keuren. Gestandaardiseerde toetsingscriteria zijn er niet, net zomin als een geschillen- of tuchtcommissie. De huidige marktontwikkelingen vereisen meer regulering en kwaliteitsbewaking onder een keurmerk.

Vanaf 1 februari is de bouwkundige keuring standaard als ontbindende voorwaarde opgenomen in het model koopcontract van 2018. “Een goede zaak”, zegt Roland Knoester, algemeen directeur van VastgoedPRO. “Huizenkopers moeten er dan wel van op aan kunnen dat de keuring door een gecertificeerd en onpartijdig bedrijf wordt uitgevoerd. Wanneer dit niet het geval is, blijven gebreken zoals scheuren in muren en metselwerk, houtrot in kozijnen, slecht schilderwerk, daklekkages en schimmel mogelijk onopgemerkt. Of ze worden in het bouwkundig rapport bewust geminimaliseerd. Met alle financiële gevolgen voor de koper van dien.”

Tournee
Momenteel houdt VastgoedPRO informatiebijeenkomsten in het land voor geïnteresseerde bouwkundig keurders. Vanaf 1 mei moeten huizenkopers een keuring kunnen laten uitvoeren onder het keurmerk Vakkundig Gekeurd.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer