Nieuws

Doe mee met Thijs Boontjes’ Grootste Dans- en Showorkest van Nederland

19 mei 2020

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af of warm die stembanden op. Op maandag 1 juni om 20.00 uur viert muzikant Thijs Boontjes deze unieke zomer door op te treden, samen met het grootste Dans- en Showorkest dat Nederland ooit heeft gekend. Om dit live concert te realiseren roept Boontjes iedereen op om mee te doen via Zoom en social media. Door mee te dansen, zingen en muziek te maken. Andere creatieve uitingen zijn ook van harte welkom. Boontjes schreef het nummer ‘Alles Wat Ik Kan’ speciaal voor de aftrap van iktoon, Maand van de Amateurkunst om de bijzondere vijfde editie te vieren. Meer informatie en inschrijven voor het Grootste Dans- en Showorkest kan via www.iktoon.nl.

‘Juist in deze tijd wordt het belang van kunst en cultuur massaal onderstreept. Creatieve activiteiten brengen plezier, troost en afleiding. Het verrijkt en verbindt mensen met elkaar. Daarom starten we iktoon dit jaar met een optreden van het ‘Grootste Dans- en Showorkest’ van Nederland,’ aldus Bart van Meijl, voorzitter Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), een van de partners van iktoon.

Afbeelding met binnen, persoon, venster, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Doe mee! Deelnemen is eenvoudig en gratis. Iedereen kan zich, via www.iktoon.nl, aanmelden voor het orkest. Op maandag 1 juni vindt het optreden om 20.00 uur plaats via Zoom, én livestream via Instagram en Facebook.

Afbeelding met binnen, venster, persoon, plafond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Online Dans- en Show Masterclasses

Geen écht live concert zonder generale repetitie. Daarom vinden op woensdag 20 mei en woensdag 27 mei om 20.00 uur gratis online Dans- en Show Masterclasses van Thijs Boontjes plaats via het platform Zoom. Leer het lied meespelen en meezingen, ontmoet honderden mede-orkestleden en amateurkunstenaars, doe inspiratie op en heb vooral veel lol samen.

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Thijs

Iktoon 2020

Ieder jaar tonen duizenden creatievelingen verspreid over ruim honderddertig gemeenten hun kunsten. Van beeldhouwen tot muziek maken en vloggen. De campagne ‘iktoon – kunst van iedereen’ heeft als doel de samenleving te enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. En om hun kunsten te delen. Want kunst en cultuur dragen bij aan de geestelijke en fysieke gezondheid. Dit vijfde jaar is net wat anders dan normaal. Met beperkte toegang tot kunstencentra, buurthuizen, muziek- en dansscholen én het verbod op grote evenementen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis. Dat doen we met het Grootste Dans- en Showorkest van Nederland en de wedstrijd ‘Beste Amateurkunstenaars van Nederland’. Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer