Nieuws

Duurzame investeerders halen 200 miljoen op via DuurzaamInvesteren.nl

13 april 2022

Meer investeringen in diverse duurzame initiatieven in 2022

Investeerders hebben via DuurzaamInvesteren.nl gezamenlijk ruim 200 miljoen euro opgehaald voor meer dan 160 projecten, sinds de oprichting van het investeringsplatform in 2014. Het gaat om zowel duurzame projectfinancieringen als bedrijfsfinancieringen. Het platform ziet dat het soort duurzame projecten waarin wordt geïnvesteerd steeds meer divers wordt. Waar de focus eerder lag op projecten in de zonne- en windenergiesector, ziet DuurzaamInvesteren.nl dat projecten in duurzaam vervoer, energieopslag, batterijen en duurzame innovaties op het gebied van voedsel aan terrein winnen.

Nieuwe sectoren
Verbreding in het aantal investeringsprojecten zorgt ervoor dat de mogelijkheden om te verduurzamen steeds groter worden, ziet het platform. Projecten als Hello Rider (duurzaam vervoer), PARKnCHARGE (laadpalen) en duurzame bedrijven als The Good Roll (duurzaam toiletpapier) hebben onlangs financiering opgehaald via DuurzaamInvesteren.nl.“DuurzaamInvesteerders hebben 200 miljoen geïnvesteerd in duurzame bedrijven en projecten. Dit betekent niet alleen een kans voor de ondernemers die gebruik maken van ons platform, maar vooral een enorme positieve maatschappelijke impact. En daar zijn we als team heel trots op,” aldus Enrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren.nl. “We zien dat er steeds meer verduurzaming mogelijk wordt dankzij onze duurzame investeerders.”

DuurzaamInvesteren.nl is begonnen met projecten in de wind- en zonne-energiesector en richt zich nu ook op laadpalen (PARKnCHARGE), batterijen (EST Floattech), energieopslag (Giga Storage), duurzaam vervoer (MisterGreen en Hello Rider), duurzame innovaties op het gebied van voedsel (WIINC) en duurzame bedrijven (The Good Roll).

DuurzaamInvesteren.nl stond in 2021 bovendien met acht duurzame projecten in de top 10 van de Crowdfunding Top100. Het project ‘Kieszon voor de Toekomst’, dat 15 miljoen heeft opgehaald, stond in deze lijst op de eerste plaats, ‘Windpark Krammer’ (11,85 miljoen) op 2 en ‘Stichting Biologisch Dynamische Landbouw’ op 3 ( met 4,3 miljoen en op nr 10 met 2.8 miljoen). ‘Wocozon’ (3,4 miljoen) (zonnepanelen op daken), ‘Organic Nutrition Centre’ (3,17 miljoen) ‘Giga Storage’ (3 miljoen) en ‘Windpark ten Tol’ (3 miljoen) maakten het lijstje af.

Over DuurzaamInvesteren.nl
DuurzaamInvesteren.nl is een online investeringsplatform waar enerzijds ontwikkelaars van duurzame projecten een investeringsaanbod  onder de aandacht van particuliere investeerders kunnen brengen en anderzijds investeerders hier een investering in kunnen doen. Als grootste investeringsplatform voor duurzame projecten in Nederland geeft DuurzaamInvesteren.nl de investeerder de mogelijkheid rechtstreeks in aandelen of obligaties van duurzame projecten te investeren en de dividenden of rente- en aflossingsbetalingen op eigen rekening te ontvangen. Sinds de lancering in medio 2014 is er via DuurzaamInvesteren.nl voor ten minste €200 miljoen financiering opgehaald door aanbieders van proposities op het platform.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer