Nieuws

Interface publiceert Impact Rapport 2022

24 oktober 2023

Vloerenfabrikant Interface heeft haar Impact Rapport van 2022 gepubliceerd, met daarin de jaarlijkse ontwikkelingen en prestaties van het bedrijf op het gebied van milieu, maatschappij en sociaal verantwoord bestuur. Het rapport laat de inspanningen van Interface zien om op een ethisch verantwoorde en duurzamere manier te werken die alle belanghebbenden ten goede komt: werknemers, klanten, aandeelhouders en het milieu.

“Al 50 jaar dagen we de status quo uit en laten zien dat het goed doen voor de mens en de planeet voordelen oplevert voor alle belanghebbenden,” zegt Laurel Hurd, de CEO van Interface. “Het rapport laat zien hoe wij onze impact op het milieu verkleinen en onze sociale verantwoordelijkheid nemen. We grijpen deze gelegenheid ook aan om ons 50-jarig jubileum te vieren en vooruit te kijken naar de komende 50 jaar waarin we verder bouwen aan ons marktleiderschap op het gebied van design, duurzaamheid en innovatie.”

De belangrijkste bevindingen uit het Interface Impact Rapport 2022:

  • Interface is voor haar tapijttegelproductie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika volledig overgegaan op de cradle-to-gate CO2-negatieve CQuest™ backing.
  • Interface heeft zich aangesloten bij het Commitment to Human Rights, een internationale verklaring die vastlegt hoe het bedrijf mensenrechten voor alle mensen ondersteunt.

Ecologische voetafdruk
Het Impact Rapport geeft ook inzicht in de ecologische voetafdruk van Interface, zoals de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, de CO2-voetafdruk per producttype, het gebruik van gerecyclede en biobased materialen en het gebruik van hernieuwbare energie. Het rapport volgt de standaardregels voor openbaarmaking en past binnen de Global Reporting Initiative (GRI) en Sustainability Accounting Standards Board (SASB) kaders.

“Door ambitieuze doelen te stellen voor de ecologische, sociale en economische aspecten van ons bedrijf kunnen we de wereld op een positieve manier beïnvloeden en een duurzame toekomst voor komende generaties ondersteunen”, vervolgt Hurd. “De vooruitgang die het Impact Rapport laat zien wordt mogelijk gemaakt door ons getalenteerde en gepassioneerde team. Als we terugkijken op de afgelopen vijf decennia zijn we enthousiast over wat er komen gaat. Onze beste dagen liggen in het verschiet

KEYWORDS

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer